Partner serwisu
23 października 2017

Deli Catering Partnerem Whisky Live Warsaw 2017

Kategoria: Alkohole

13-14 października odbyła się czwarta edycja festiwalu Whisky Live Warsaw. Na uczestników czekało ponad 500 gatunków whisky do degustacji.

Deli Catering Partnerem Whisky Live Warsaw 2017

Odwiedzanie kolejnych stoisk przypominało niezwykłą podróż smakową po wszystkich zakątkach świata - zaczynając od kolebki bursztynowego trunku (czyli Irlandii i Szkocji), aż po odległe rejony Dalekiego Wschodu (między innymi Japonia czy Tajwan). Na festiwalowych gości czekała także "Zatoka Smaku", stanowiąca specjalnie wydzieloną przestrzeń dla miłośników dobrego jedzenia. Stąd w programie nie zabrało chociażby pokazów kulinarnych pod przewodnictwem Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni, gdzie autorskie kreacje kucharzy zostały stworzone w oparciu o łączenie potraw z whisky (tzw. food pairing).

Całość konceptu kulinarnego zamykała restauracja festiwalowa, w której serwowany był lunch przygotowany z użyciem whisky. Specjalne menu przygotował Bartłomiej Czerwiński, szef kuchni marki Deli Catering, która była jednocześnie Partnerem Festiwalu. W karcie dań znalazły się między innymi takie potrawy, jak: kurczak w burbonie z dodatkiem gorzkiej czekolady i kawy, okoń w maślano-jabłkowym sosie z dodatkiem Ballantinesa czy żeberka macerowane i pieczone w BBQ z Jacka Danielsa.

źródło: newseria.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ