Cukier biały kryształ gruby – jeszcze więcej kryształowej dekoracji
Znana z innowacyjnych produktów marka Cukier Królewski wzbogaciła swoją ofertę o cukier biały kryształ gruby w kilogramowym opakowaniu. To kolejny produkt w portfolio marki opatrzony znakiem „Doskonały do dekoracji”.

Cukier biały kryształ gruby charakteryzuje się większymi kryształami niż tradycyjny cukier biały, co powoduje że jest bardziej odporny na obróbkę termiczną. W praktyce oznacza to, że rozpuszcza się wolniej, może więc stanowić doskonałą dekorację zarówno wypieków, jak i wszelkich innych deserów. Dodatkowo jest wyjątkowo sypki, a dzięki temu łatwiejszy w użyciu. Właściwości produktu sprawiają, że stanowi on świetne uzupełnienie gamy produktów przeznaczonych do wypieków.
Jak dekorować kryształem grubym?
Aby ozdobić domowe ciasteczka, wystarczy posmarować je mlekiem, a następnie obsypać cukrem i upiec. Równie popularna technika to delikatne „wbijanie” kryształu w ciasto, naturalnie jeszcze przed wstawieniem go do piekarnika. Można też dekorować już po pieczeniu - cukier biały kryształ gruby doskonale będzie się prezentował np. na czekoladowej polewie baby wielkanocnej lub masie kajmakowej!
Cukier Królewski kryształ gruby 1 kg, cena detaliczna ok. 7 zł.
Komentarze