Partner serwisu
28 marca 2018

Cukier biały kryształ gruby – jeszcze więcej kryształowej dekoracji

Kategoria: Z życia branży


Znana z innowacyjnych produktów marka Cukier Królewski wzbogaciła swoją ofertę o cukier biały kryształ gruby w kilogramowym opakowaniu. To kolejny produkt w portfolio marki opatrzony znakiem „Doskonały do dekoracji”.

Cukier biały kryształ gruby – jeszcze więcej kryształowej dekoracji

Cukier biały kryształ gruby charakteryzuje się większymi kryształami niż tradycyjny cukier biały, co powoduje że jest bardziej odporny na obróbkę termiczną. W praktyce oznacza to, że rozpuszcza się wolniej, może więc stanowić doskonałą dekorację zarówno wypieków, jak i wszelkich innych deserów. Dodatkowo jest wyjątkowo sypki, a dzięki temu łatwiejszy w użyciu. Właściwości produktu sprawiają, że stanowi on świetne uzupełnienie gamy produktów przeznaczonych do wypieków.

Jak dekorować kryształem grubym?

Aby ozdobić domowe ciasteczka, wystarczy posmarować je mlekiem, a następnie obsypać cukrem i upiec. Równie popularna technika to delikatne „wbijanie” kryształu w ciasto, naturalnie jeszcze przed wstawieniem go do piekarnika. Można też dekorować już po pieczeniu - cukier biały kryształ gruby doskonale będzie się prezentował np. na czekoladowej polewie baby wielkanocnej lub masie kajmakowej!

Cukier Królewski kryształ gruby 1 kg, cena detaliczna ok. 7 zł.

źródło: Informacja prasowa
fot. Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ