Partner serwisu
04 kwietnia 2019

Dlaczego powstała SUPER KRÓWKA?

Kategoria: Aktualności

W Super Krówce nie znajdziemy wielu popularnych alergenów (jak np. pochodzące z mleka laktoza i kazeina), a także glutenu (a to dzięki zastosowaniu naturalnie bezglutenowego syropu ryżowego). Jest ona więc nie tylko idealną propozycją dla wegetarian i wegan, ale także dla osób zmagającymi się z nietolerancjami pokarmowymi.

Dlaczego powstała SUPER KRÓWKA?

Dlaczego powstała SUPER KRÓWKA?

To proste – chcemy zmienić świat! Poprzez nasze słodycze (a w przyszłości być może nie tylko słodycze), pokazać ludziom, jak ważne jest to co jedzą, gdyż ma to wpływ na prawie wszystko, co ich dotyczy. Tworząc naszą markę zwracaliśmy uwagę, na każdy drobny szczegół receptur i zawsze przyświecał nam cel stworzenia lepszych słodyczy, których surowce będą zdrowe, nieprzetworzone i które dadzą ludziom dużo radości, ale i wartość dodaną np. minerały i witaminy.

Powtórzymy – w tym wszystkim głównie chodzi o radość, bo wszyscy kochają słodycze, a my dajemy je w nowszej, lepszej wersji, ekologiczne, o niespotykanym jak do tej pory składzie. Dodatkowo nasze produkty mogą jeść osoby mające z tym do tej pory duży problem np. ze względu na nietolerancje pokarmowe, i to jest super!

Dlaczego akurat krówki?

Decyzja była bardzo prosta. Wszyscy lubią krówki, mają z nim pozytywne skojarzenia i na dodatek silnie wpisują się w naszą tradycję. Zrobić lepszą wersję czegoś dobrego – to jest wyzwanie.

Ważne – Super Krówka to nie tylko krówki, ale również inne formy słodyczy. Rozwijamy się i chcemy tworzyć nowe wersje naszych produktów o różnej funkcjonalności i użyteczności.

Co was wyróżnia?

Tworzymy nową kategorię produktów – Super Sweets. Jeżeli o słodyczach można mówić w kategorii innowacyjności, to nasza innowacyjność polega oczywiście na surowcach używanych przy ich produkcji. Nie znaleźliśmy nigdzie słodyczy opartych na cukrze kokosowym i mleku kokosowym oraz zawierających tak dużo innych cennych składników jak np. błonnik z akcji czy syrop ryżowy, oczywiście wszystkie ekologiczne. Łącząc te elementy wiemy, że jesteśmy unikatowi na skalę europejską, a może i światową.

Jak smakują wasze słodycze?

Kolejną rzeczą, którą chcemy zmienić jest stereotyp – Ekologiczne = niesmaczne, suche, nudne. Naszym zdaniem udało się stworzyć ekologiczne słodycze, które mają bardzo dobry smak, przyjemny zapach i aksamitne konsystencje. Jednak to na pewno jest bardzo subiektywna kwestia i każdy musi ją ocenić sam.

Dla kogo są skierowane produkty?

Dla „słodyczowych łakomczuchów” – czyli prawie wszystkich i to dosłownie, bo dzięki Super Krówce mogą po słodycze sięgnąć wreszcie osoby, które do tej pory miały z tym duży problem – głównie związany z obecnością w konwencjonalnych słodyczach laktozy, kazeiny i glutenu. Nasz produkty idealnie wpasowują się również w dietę wegańską, gdyż nie zawierają żadnych surowców pochodzenia zwierzęcego. Poza samym składem i smakiem myślimy też nad formami i funkcjami i tak np. nasze Super Tubki, które niedługo pojawią się na rynku są dedykowane naszym najmłodszym klientom (choć nie tylko), którzy będą mogli mieć zawsze Super Krówkę pod ręką.

źródło: Informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ