Kaufland wprowadza burgery z robaków
W niemieckich sklepach marki Kaufland pojawiły się nietypowe burgery, które zawierają robaki buffalo. To kolejna alternatywa dla mięsnych kotletów - podaje portal Nowy Marketing.

Roślinne zamienniki mięsnych potraw są już codziennością w wielu sklepach i marketach. Teraz niemiecki oddział marki Kaufland poszedł o krok dalej i wprowadził burgery, które zawierają w sobie białko w proszku z robaków buffalo.
Owe burgery zawierają dużo białka i wiele wartościowych minerałów oraz witamin, wobec czego stanowią świetną alternatywę dla swoich mięsnych odpowiedników. Co więcej, przy ich produkcji zużywa się o wiele mniej wody i dwutlenku węgla niż w porównaniu do kotletów wołowych.
Natomiast owady znajdujące się w burgerach są hodowane i przetwarzane w Holandii przy użyciu najnowszych technologii. Za ich produkcję odpowiada firma Bold Foods, która oferuje wiele wyrobów z robaków, w tym również makarony oraz musli.
Komentarze