Wiosenno-letnie przepisy z Ketchupem Kotlin
Dlaczego ketchupy Kotlin charakteryzują się tak dobrym smakiem oraz wysoką jakością? Ponieważ mało kto podchodzi do ich produkcji jak Kotlin. Szczególna dbałość o pomidory obecna jest na każdym etapie: od sadzenia i uprawy, przez dobór odpowiednich przypraw i troskę o idealną recepturę, po przygotowanie ostatecznego produktu. Tak wyśmienite towarzystwo perfekcyjnie sprawdzi się jako dodatek do niejednego przepisu.
Nikt tak nie podchodzi do ketchupu jak Kotlin!
Ketchup Kotlin został uznany przez konsumentów za smak nr 1 w Polsce (potwierdziły to wyniki ogólnopolskiego blind testu). Stworzony ze składników najwyższej jakości i intensywnie pomidorowy, a do tego bez konserwantów, bez wzmacniaczy smaku oraz bez glutenu. To jednak nie wszystko! Jest jeszcze coś, czego nie da się wyczuć zmysłami – ani rozkoszując się jego smakiem, ani czytając etykietę. Ketchupy Kotlin cechuje wyjątkowe podejście do pomidorów i procesu produkcji, na każdym z etapów. Istotna jest nie tylko sama receptura, ale również sposób sadzenia i uprawy, a także fakt, że za całym procesem produkcyjnym stoją ludzie z pasją, kochający to co robią. To oni doskonale wiedzą, jak wydobyć uwielbiany przez wszystkich smak! Spróbuj naszych przepisów i przekonaj się o tym!.
Dla każdego coś pomidorowego
Intensywnie pomidorowy keczup Kotlin dostępny jest w wariantach o różnym stopniu ostrości: Łagodnym, Pikantnym oraz – dla fanów naprawdę intensywnych doznań – Extra Hot z Piekła Rodem. Łagodny i Pikantny Ketchup można wybrać ponadto w wersji 60% mniej kalorii. Z kolei miłośnicy wyjątkowych połączeń na pewno docenią również aromatyczną i głęboką kompozycję Czosnku i Bazylii. Wybierz swój ulubiony wariant ketchupu i ciesz się pysznym smakiem pomidorów podczas grillowania i nie tylko.
Kolorowe frytki z piekarnika
Składniki:
- 2 marchewki lub 1 batat
- 1 duży burak
- 1 korzeń pietruszki
- 1 ziemniak
- 5 łyżek oliwy
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki wędzonej
- ½ łyżeczki mielonej ostrej papryki
- 1 łyżeczka suszonego tymianku
- sól, pieprz
- 2 gałązki świeżego rozmarynu do dekoracji
- Ketchup Kotlin Łagodny
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C.
Warzywa obierz, pokrój w słupki o grubości ok. 1,5 cm. Następnie przełóż je do dużej miski, skrop oliwą i dodaj suszone zioła oraz przyprawy. Gałązki rozmarynu pozbaw igiełek i dodaj do miski, jeszcze raz mieszając.
Płaską blachę od piekarnika wyłóż papierem do pieczenia, a potem rozłóż przygotowane wcześniej warzywa.
Frytki piecz przez ok. 40 minut w piekarniku włączonym na tryb grzania góra-dół. Ostatnie 5-9 minut piecz je z włączonym termoobiegiem, aby nieco je przyrumienić. Frytki są gotowe, jeśli ich skórka jest rumiana a środek miękki.
Pieczone warzywa serwuj z ketchupem Kotlin łagodnym lub pikantnym (według preferencji).
Bułeczki drożdżowe z sosem pomidorowym i pieczarkami
Składniki:
Ciasto:
- 2,5 szklanki mąki pszennej
- 30g świeżych drożdży
- 3/4 szklanki letniej wody
- 1 łyżeczka soli
- 0,5 łyżeczki cukru
Sos pomidorowy:
- 4 czubate łyżki Ketchupu Łagodnego Kotlin
- 2 duże łyżki przecieru pomidorowego
- 4 listki świeżej bazylii, drobno posiekane
- 0,5 łyżeczki pieprzu
- 1 średni, zgnieciony ząbek czosnku
Dodatki:
- 100 g pieczarek pokrojonych w drobną kostkę, podduszonych na oliwie z oliwek ze szczyptą soli i pieprzu
Przygotowanie:
Rozkrusz drożdże w letniej wodzie i wymieszaj je z cukrem. Odstaw na kilka minut.
Przesiej do miski 2 szklanki mąki i wymieszaj ją z solą, następnie dodaj zaczyn.
Zagnieć gładkie, nieklejące się ciasto, w razie potrzeby podsypując pozostałą mąką. Odstaw na 20 minut, by podwoiło objętość.
Rozpocznij przygotowanie sosu pomidorowego – wystarczy połączyć wszystkie składniki w miseczce.
Rozwałkuj wyrośnięte ciasto na duży prostokąt o grubości ok. 1 cm, całość posmaruj warstwą sosu pomidorowego, a na wierzchu ułóż pieczarki. Następnie złóż ciasto na pół i pokrój wzdłuż dłuższego boku na paski o szerokości 1,5 cm.
Pokrojone paski zwijaj wokół palca w bułeczki i układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na koniec posmaruj je rozkłóconym jajkiem.
Piecz od 20 do 25 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Komentarze