Partner serwisu
16 lipca 2019

Jak przemysł spożywczy może współpracować z branżą wodociągowo-kanalizacyjną?

Kategoria: Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej XII Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym

“Przykład dobrej współpracy przemysłu mięsnego z zakładem wodociągów i kanalizacji – doświadczenia ZWiK Sława Sp. z o.o.” – to tytuł referatu, który znalazł się w programie tegorocznego Kongresu Gospodarki Wodno-Ściekowej.

W referacie zostaną poruszone zagadnienia współpracy polegającej na wspólnie podejmowanych działaniach na rzecz monitoringu ścieków i osadów poflotacyjnych, zakres zawartych umów współpracy i zarządzania podczyszczalnią, wspólne badania ścieków odprowadzanych do zbiorczej kanalizacji. Monitorowanie ścieków odbywa się za pomocą sond optycznych, które analizują wiele parametrów zanieczyszczeń (BZT, CHZT, fosfor, azot, PH, zawiesinę). Umowa o współpracy reguluje zasady zarządzania podczyszczalnią ścieków i korzyści dla dwóch stron. Wspólne badania dotyczą poboru prób na zlecenie zakładów mięsnych i ich analizę pod kątem podejmowania działań optymalizacyjnych.

Wygłaszającym referat będzie Jarosław Hermaszewski – dr nauk ekonomicznych, uczestnik studiów podyplomowych MBA in Public Management, absolwent studiów podyplomowych z finansów, zarządzania przedsiębiorstwem, Akademii Liderów Samorządowych. Pracownik dydaktyczny Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Głogowie. Zawodowo związany z branżą wodociągową – Prezes Zarządu ZWiK Sława Sp. z o.o., wcześniej Skarbnik Gminy Sława oraz Głogowa. Autor licznych artykułów naukowych z zakresu finansów, zarządzania przedsiębiorstwem i zarządzania publicznego. W działalności naukowej skoncentrowany na poszukiwaniach skutecznych metod zarządzania przedsiębiorstwem.

Kongres Gospodarki Wodno-Ściekowej będzie zorganizowany w dniach 2-3 października w Sopocie. W jego ramach odbędzie się XIII konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym”. Więcej informacji TUTAJ.

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ