Partner serwisu
09 sierpnia 2019

Śniadanie mistrzów! Najlepsze przepisy na dobre rozpoczęcie dnia

Kategoria: Aktualności

Jak wyglądają Wasze codziennie śniadania? Wstajecie wcześniej, aby celebrować ten poranny posiłek, czy może wybieracie dłuższy sen i szybką kawę w drodze do pracy? Niezależnie od ilości czasu i umiejętności kulinarnych mamy dla Was kilka prostych i sprawdzonych przepisów, które całkowicie odmienią zabiegane poranki. Oto pomysły na pyszne rozpoczęcie dnia ze smakiem!

Śniadanie mistrzów! Najlepsze przepisy na dobre rozpoczęcie dnia

1. Bułki pieczone z jajkiem i kabanosem (czas przygotowania: 25 min)

Składniki:

Kabanosy (np. bankietowe od JBB Bałdyga)

3 bułki

3 jajka

Papryka czerwona

Mozzarella

Szczypiorek

Oliwa

Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Z bułki zetnij górę i wydrąż środek. Kabanosy i paprykę pokrój, a następnie podsmaż na oliwie. Mozarellę porwij na mniejsze kawałki i wymieszaj z kabanosami i papryką. Bułki nadziej farszem, na górę wbij jajko, dopraw solą i pieprzem. Piecz w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15 minut, aż jajko się zetnie. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.

2. Omlet z kiełbasą szynkową (czas przygotowania: 25 min)

Składniki:

4 jajka

¼ szklanki mleka

250 g startego żółtego sera

Kawałek masła

Kilka plasterków kiełbasy (np. szynkowej od JBB Bałdyga)

Rukola

Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Rozmąć jajka. Dodaj do nich pokrojony szczypiorek, mleko i całość wymieszaj. Następnie przypraw solą i pieprzem. Na patelni rozpuść kawałek masła. Wlej masę jajeczną i posyp żółtym serem. Ułóż na niej plasterki kiełbasy. Zapiekaj pod przykryciem do czasu, aż omlet się zetnie. Podawaj z rukolą.

3. Parówki w cieście naleśnikowym (czas przygotowania: 40 min)

Składniki:

Na naleśniki:

500 ml mleka

2 jajka

3 łyżki soli i cukru

3 łyżki oleju

1 szklanka wody

200 g mąki

Na farsz:

Parówki (np. Polanki od JBB Bałdyga)

100 g żółtego sera

Na panierkę:

2 jajka

100 g bułki tartej

Olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj. Następnie usmaż je na patelni z obu stron. Zetrzyj żółty ser. Po usmażeniu, na naleśnik połóż trochę sera, a na to parówkę. Zwiń jak krokiety. Następnie rozbełtaj jajka. Każdy naleśnik panieruj w jajku, a następnie w bułce tartej. Rozgrzej patelnię i nalej olej. Naleśniki z parówkami smaż z każdej strony, do momentu aż się zarumienią.

źródło: newseria.pl
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ