Wyrazisty smak o śląskim rodowodzie - Kiełbasa pieprzowa marki Berger
Tworzenie kiełbas to prawdziwa sztuka polegająca na znalezieniu idealnego połączenia wysokogatunkowego mięsa z przyprawami, które to nie będą dominować, a jedynie subtelnie podkreślą smak wyrobu. Ta wiedza i umiejętności, przekazywane z pokolenia na pokolenie, pozwalają nam cieszyć się smakiem i aromatem Kiełbasy pieprzowej firmy Berger.

Aby stworzyć oryginalną mieszankę przypraw, charakterystyczną dla Kiełbasy pieprzowej, mistrzowie wędliniarstwa z firmy Berger, postawili przede wszystkim na zielony pieprz. Nieco łagodniejszy od popularnego czarnego pieprzu, w smaku jest delikatnie słodkawy i odświeżający. Dzięki temu idealnie sprawdza się jako dodatek do wyrobów mięsnych, nadając im wyrazistej nuty. Widoczne ziarna zielonego pieprzu doskonale komponują się z mięsem wieprzowym, dodając aromatu i potęgując unikalny smak. Peklowana, a następnie wędzona Kiełbasa pieprzowa występuje w ofercie „Premium” firmy Berger, co najlepiej świadczy o wysokojakościowych składnikach z których powstaje, a także o recepturze tworzonej w zgodzie ze śląskimi tradycjami i kunsztem wędliniarskim.
Kiełbasa pieprzowa
Producent: ZM Berger
Cena detaliczna brutto: 28,90 zł/kg
Opakowanie: MAP
Zakłady Mięsne Berger to działający na rynku od 1983 roku producent i dystrybutor „ślōnskich szpecyjałōw” - wysokiej jakości mięs i wędlin, charakterystycznych dla regionu Górnego Śląska. Firma Berger zajmuje się kompleksowo procesem tworzenia swoich wyrobów – od współpracy ze sprawdzonymi dostawcami półtusz wysokiej klasy po sprzedaż hurtową i detaliczną towarów. Najważniejszym ogniwem dystrybucji produktów Zakładów Mięsnych Berger są rozsiane w całym rejonie Górnego i Dolnego Śląska własne sklepy firmowe.
Więcej informacji na: www.berger.biz.pl
Komentarze