Partner serwisu
05 listopada 2019

Trwa Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

Kategoria: VI Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

Zagadnienia dotyczące czystości, certyfikacji, aktualne kwestie związane z pochodzeniem składnika podstawowego – to niektóre z tematów podejmowanych podczas 6. edycji konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy. W wydarzeniu organizowanym przez BMP bierze udział ponad 150 uczestników.

Trwa Konferencja Bezpieczny Produkt Spożywczy

 

x

– Bardzo się cieszę, że mogę wziąć udział w tym wydarzeniu oraz, że to SPOMLEK pełni w tym roku rolę Gospodarza Honorowego. Już jutro będziecie mieć Państwo okazję wejścia na zakład w Radzyniu Podlaskim, który na co dzień nie jest otwarty do zwiedzania – przywitał gości Edward Bajko, prezes SM SPOMLEK.

x

x

x

 x

x

x

– Bezpieczny produkt spożywczy to określenie, które zyskuje na wartości i znaczeniu z roku na rok. Bezpieczeństwo, jakość to dziś kwestie kluczowe. Już prawie 50% konsumentów zwraca na to, co jest napisane na etykiecie. Aż ponad 40% z nich ceni sobie jakość produktu – podkreślał Andrzej Olkowski, prezes Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich

x

x

x

x

x

x

x

W panelach tematycznych dotyczących czystości, jakości i bezpieczeństwa uczestnicy będą mogli posłuchać referatów zarówno przedstawicieli zakładów spożywczych, naukowców, jak i pracowników firm świadczących usługi i dostarczających nowoczesne rozwiązania dla zakładów spożywczych, które mają pomóc w uzyskaniu i utrzymaniu najwyższej jakości produktów.

Ciekawym punktem programu jest wykład: „Jak w zgodzie z przepisami podkreślić lokalny i rzemieślniczy charakter produktu”. Organizatorzy przewidzieli również czas na praktyczne warsztaty: „Kraj lub miejsce pochodzenia produktu i podstawowego składnika zgodnie z rozporządzeniem Komisji (UE) 2018/775 z dnia 28 maja 2018 r. i nie tylko….”.

x

Zwieńczeniem konferencji jest wycieczka techniczna do zakładu Gospodarza Honorowego w Radzyniu Podlaskim – jednego z największych polskich producentów sera żółtego.

Organizatorem Konferencji Bezpieczny Produkt Spożywczy jest firma BMP, wydawca magazynu „Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl. Impreza odbywa się w dniach 5-6 listopada w hotelu In Between pod Lublinem.

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ