Partner serwisu
21 listopada 2019

Nowa oferta kanapkowa Starbucks na bazie croissantów i bajgli

Kategoria: Aktualności

W połowie listopada Starbucks przedstawił swoim gościom nową ofertę kanapek, dla których bazą stało się charakterystyczne dla marki pieczywo – chrupiące croissanty i puszyste bajgle – które wraz z oryginalnymi składnikami stworzyły pyszne i zaskakujące połączenia. Odświeżona oferta to odpowiedź marki na potrzeby gości, którzy na co dzień poszukują zdrowych i pełnowartościowych przekąsek. Wśród 5 rodzajów kanapek każdy znajdzie coś dla siebie!

Nowa oferta kanapkowa Starbucks na bazie croissantów i bajgli

Przy komponowaniu nowego menu Starbucks kierował się przede wszystkim jakością i oryginalnością składników, z których większość sprowadzana jest z Włoch (jak pastrami otoczone papryką czy oliwki Russcitella marynowane w oregano i bazylii) oraz Austrii. Jednym z głównych bohaterów nowego menu jest np. Speck, czyli długo dojrzewająca szynka przyprawiona ziołami alpejskimi, będąca tradycyjnym produktem południowotyrolskim. Warzywa używane do przygotowania kanapek pochodzą natomiast od lokalnego dostawcy.

- Jednym z najważniejszych czynników decydujących o smaku naszych kanapek jest ich wyjątkowa świeżość. Nasi bariści własnoręcznie przygotowują je na miejscu 2 razy dziennie, po czym przechowywane są one w chłodzonej części witryn, aż do momentu podgrzania. To właśnie wyjątkowy smak i świeżość są powodem, dla których nasze kanapki znalazły miejsce w sercach Gości. Według przeprowadzonych przez nas testów w 9 kawiarniach w całej Polsce, aż 9 na 10 z nich zadeklarowało, że zakupiłoby daną kanapkę ponownie – mówi Kasia Pijanowska, Brand Manager Starbucks w Polsce.

Nowa propozycja kanapek – skład

  • Bajgiel Łosoś: bajgiel brioche, serek śmietankowy, wędzony łosoś, kapary, karmelizowana czerwona cebula, świeży koperek
  • Bajgiel Pastrami: bajgiel brioche, pastrami otoczone papryką, sos musztardowo-majonezowy, ogórek konserwowy, rukola
  • Croissant Kozi Ser: croissant, burak, szpinak, kozi ser, karmelizowana czerwona cebula, rukola
  • Croissant Mozzarella: croissant, pesto Genovese, oliwki Russcitella marynowane w oregano i bazylii, suszone pomidory
  • Croissant Speck: croissant, długo dojrzewająca szynka Speck, Pesto Rosso, ser camembert,konfitura żurawinowa, rukola
źródło: informacja prasowa
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ