„Domowa Piekarenka” – prosty przepis na świeże pieczywo
Dziś wszyscy jesteśmy masterchefami domowej kuchni. Spędzając kolejne dni w domu, próbujemy swoich sił w wypiekach. Dom pachnie ulubionym ciastem, rogalami z konfiturą lub gorącym chlebem. Nie zawsze jednak w naszym zasięgu są wszystkie niezbędne składniki, jak zakwas czy drożdże. Czy jest sposób, by cieszyć się świeżym pieczywem, bez wychodzenia z domu?
Nie ulega wątpliwości, że pieczywo to produkt pierwszej potrzeby – wszyscy uwielbiamy świeże bułki czy chrupiący chleb i ciężko wyobrazić nam sobie bez nich dzień. Aż dla 80 proc. Polaków pieczywo jest podstawowym składnikiem codziennego śniadania! Dziś, w czasach pandemii, gdy ograniczamy wizyty w sklepach, idealnym rozwiązaniem jest mrożone pieczywo do wypieku we własnym piekarniku.
NOWEL, rodzinna piekarnia specjalizująca się w produkcji pieczywa do dopieku, wprowadza właśnie na rynek nową markę. „Domowa Piekarenka” to bezpiecznie zapakowane pieczywo, które każdy będzie mógł wypiec w zwykłym domowym piekarniku. Do oferty trafi sześć rodzajów pieczywa m.in. kajzerka pszenna, wieloziarnista, bułka śniadaniowa czy paluszek śniadaniowy – wszystkie z tzw. czystą etykietą, czyli bez ulepszaczy i konserwantów. Produkty marki „Domowa Piekarenka” będą dostępne w największych sieciach handlowych w Polsce, takich jak Lidl, Dino, Carrefour i Tesco. Pieczywo z „Domowej Piekarenki” pakowane jest po 10 sztuk.
Zdrowa alternatywa – pieczywo do dopieku
„Domowa Piekarenka” to pierwsza konsumencka marka wprowadzona przez piekarnię NOWEL, której pieczywo dostępne jest niemal we wszystkich popularnych sieciach handlowych w Polsce i na kilkunastu światowych rynkach. Nowa marka własna to pieczywo wypiekane w 80 proc., a następnie mrożone zimnym powietrzem do minus 18 stopni Celsjusza, szczelnie pakowane i specjalistycznym transportem dostarczane do sklepowych chłodni.
– Nasze pieczywo produkowane jest z najwyższej jakości mąki, pozyskiwanej od zaufanych dostawców, z którymi współpracujemy od lat. Wytwarzamy je z takich samych produktów, jak tradycyjne wypieki. Jedyna różnica tkwi w metodzie – mrożone pieczywo jest wypiekane w 80 proc. i zamrażane, a następnie dopiekane przed bezpośrednim spożyciem. Teraz nasze tradycyjne wyroby pakujemy, dając konsumentom możliwość wypieczenia świeżych bułek i chlebów w swoich domowych piekarnikach – mówi Elżbieta Zajezierska, prezes piekarni NOWEL.
Mrożone pieczywo do dopieku można przechowywać w zamrażalniku a nawet w lodówce (do 48 godzin). Dodatkowo, choć nie ma dowodów, by żywność była źródłem zarażenia koronawirusem, szczelnie zapakowane pieczywo daje gwarancję, że nie miało ono kontaktu z żadnymi wirusami na etapie dystrybucji czy transportu.
***
Informacje na temat NOWEL
Piekarnia NOWEL to rodzinna firma o niemal 100-letniej tradycji, która znajduje się w ścisłej czołówce producentów pieczywa do dopieku. Historia przedsiębiorstwa sięga 1925 roku, kiedy dziadek obecnej właścicielki, Elżbiety Zajezierskiej – założył pod Warszawą małą, rzemieślniczą piekarnię. Dziś każdego dnia z podwarszawskiego Legionowa pieczywo NOWEL trafia do największych sieci handlowych w Polsce i Europie, a także na rynki pozaeuropejskie m.in. do Stanów Zjednoczonych czy Korei Południowej. Firma stale inwestuje w park maszynowy, dzięki czemu może pochwalić się jednym z najnowocześniejszych zakładów produkcyjnych. Najwyższa jakość produktów NOWEL została potwierdzona prestiżowymi certyfikatami BRC oraz IFS, a także nagrodami „Doceń Polskie” i „Wybór Konsumenta”.
Komentarze