Rok serowych premier
Rok 2013 od strony rynkowej możemy zaliczyć do udanych. Najbardziej cieszymy się i jesteśmy dumni z naszych nowych produktów. Mijający rok był aktywnym czasem nowości, których wprowadziliśmy ponad dwadzieścia.
Zaczęliśmy od owocowych smaków - Almette z gruszką i jabłkiem. Potem kwietniu wprowadziliśmy sery żółte Hochland Premium na wagę, w blokach: Emmentaler Classic, Maasdamer Caracter i Kaaslander Premium. W lipcu pojawiły się te wyjątkowe smaki serów żółtych Premium, ale tym razem w plastrach.
Feeria smaków
Kolejna nowość to rodzina Piato, która należy do kategorii serów solankowych i ma charakterystyczny śródziemnomorski smak. Następnie pojawiły się nowe segmenty innowacyjnych serów Hochland Twarogowy – plastrów i krążków. Nie zapomnieliśmy też o kategorii serów topionych, we wrześniu miała miejsce premiera kolejnej nowości – Hochland Grzybobranie w krążkach - limitowana edycja prawdziwie grzybowych smaków. Ostatnio grupa serów Almette została wzbogacona o nowy smak – Almette z kolorowym pieprzem!
Fot.: Hochland Polska
Cały artykuł – w numerze 4/2013 magazynu "Agro Przemysł" zamów prenumeratę (papierową bądź elektroniczną) |
Jak zamówić prenumeratę czasopisma drukowaną/elektroniczną