Partner serwisu

Znajdź idealne danie do piwa i wygraj warsztaty na Festiwalu Birofilia 2014

Kategoria: Z życia branży

Wraz ze zbliżającą się wielkimi krokami kolejną edycją największego święta piwowarów w Polsce - Festiwalu Birofilia 2014 - rośnie też zainteresowanie wszystkim co dzieje się „wokół” piwa. Dla wielbicieli złotego trunku Grupa Żywiec stworzyła specjalną aplikację konkursową dostępną na facebookowym profilu Festiwalu Birofilia.

Znajdź idealne danie do piwa i wygraj warsztaty na Festiwalu Birofilia 2014

W oczekiwaniu na Festiwal Birofilia 2014, piwosze intensywnie poszukują nowinek z piwnego świata. W tym roku Grupa Żywiec prezentuje piwny foodpairing, czyli podpowiada jak do wyjątkowego piwa dobrać wyjątkowe jedzenie, które pozwoli wydobyć pełnię smaku złocistego trunku. Z myślą o odkrywcach nowych smaków, Grupa Żywiec przygotowała specjalną aplikację konkursową, która pomaga sprawdzić swoją wiedzą na temat łączenia piwa z potrawami.

Każdy pełnoletni użytkownik internetu może wejść na profil Festiwalu Birofilia w serwisie Facebook, gdzie znajdzie aplikację konkursową „Piwne Smaki”. Dzięki niej można poznać najlepsze połączenia piwnych stylów z potrawami. To nie quiz wiedzy, a zbiór cennych wskazówek, które mogą być pomocne przy odpowiedzi na końcowe pytanie konkursowe.

Nagrodami dla zwycięzców są podwójne zaproszenia na Festiwal Birofilia 2014 w Żywcu, ekskluzywne warsztaty z foodpairingu, zestawy do profesjonalnego testowania piwa oraz oryginalne szklanki z logo Grand Championa Birofilia 2013. Co więcej, przepisy które powstaną podczas warsztatów znajdą się w opublikowanym przez Grupę Żywiec albumie.

- Ideą Festiwalu Birofilia jest zachęcenie naszych gości do odkrywania bogactwa piwnych światów – mówi Katarzyna Antoniszewska z Grupy Żywiec. – Jesteśmy przekonani, że ciekawe wskazówki dotyczące łączenia piwa z potrawami, które zawarliśmy w aplikacji, zachęcą wielu konsumentów do piwnych eksploracji – dodaje.

 

Źródło: Grupa Żywiec

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ