Naturalnie zielona, ale owocami podkręcona!
Jest nazywana najstarszym napojem świata i od wieków cieszy się w pełni zasłużoną popularnością. Doceniają ją zwłaszcza ci, którzy przywiązują wagę do zdrowego trybu życia. Ma wyjątkowe walory smakowe, ale i szczególnie dobroczynne właściwości. Zielona herbata, bo o niej mowa, to jedna z tych, po które sięgamy najchętniej. W wersji klasycznej cechuje ją lekka goryczka, doceniana przez koneserów wyrafinowanych smaków. Inni preferują ją w wersji złagodzonej dodatkiem owoców. Wszystkie te propozycje znaleźć można w asortymencie herbat zielonych marki Herbapol. W linii pojawiły się teraz dwie nowości w formie ekspresowej – Herbata zielona z maliną oraz Herbata zielona z cytryną.
Za ojczyznę zielonej herbaty uchodzą Chiny. To właśnie mieszkańcy Państwa Środka jako pierwsi docenili jej finezyjny smak oraz dobroczynne właściwości. Dziś jest parzona niemal w każdym zakątku globu, dostarczając wyjątkowych wrażeń smakowych i pozytywnie wpływając na nasze ciała i umysły. Dzięki krótszemu procesowi produkcji, w którym utlenianie zebranych liści herbaty zostaje zatrzymane, utrzymują one zielonkawy kolor. Napar ma bardziej subtelną barwę, a także smak wyraźnie odmienny od klasycznej herbaty czarnej. Aby nie stracić nic z wyjątkowych walorów zielonej herbaty, nie należy zalewać jej wrzątkiem, a samo parzenie powinno trwać ok. 2-3 minuty.
Za ojczyznę zielonej herbaty uchodzą Chiny. To właśnie mieszkańcy Państwa Środka jako pierwsi docenili jej finezyjny smak oraz dobroczynne właściwości. Dziś jest parzona niemal w każdym zakątku globu, dostarczając wyjątkowych wrażeń smakowych i pozytywnie wpływając na nasze ciała i umysły. Dzięki krótszemu procesowi produkcji, w którym utlenianie zebranych liści herbaty zostaje zatrzymane, utrzymują one zielonkawy kolor. Napar ma bardziej subtelną barwę, a także smak wyraźnie odmienny od klasycznej herbaty czarnej. Aby nie stracić nic z wyjątkowych walorów zielonej herbaty, nie należy zalewać jej wrzątkiem, a samo parzenie powinno trwać ok. 2-3 minuty.
Komentarze