Nowość Z Kurnej Półki – kiełbaski drobiowe
Zdrowy tryb życia i świadome odżywianie sprawiają, że coraz częściej sięgamy po wędliny o prostym składzie i z najlepszej jakości mięsa. Na rynku właśnie pojawiły się kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki. To jedyny tego typu produkt w Polsce - kiełbaski o prostym składzie, bogate w witaminy z grupy B i w dodatku niskokaloryczne.
Z roku na rok rośnie świadomość w zakresie kupowanej żywności, konsumenci coraz częściej zwracają uwagę na skład i pochodzenie produktów, które spożywają i wybierają zdrową i naturalną żywność z tak zwaną „czystą etykietą”. Polacy coraz częściej zdają sobie sprawę z tego, że o jakości życia i zdrowiu mogą decydować codzienne wybory zakupowe. Odpowiedzią na takie potrzeby jest nowy produkt z serii Cedrob z Kurnej Półki - kiełbaski drobiowe o prostym składzie, z najlepszej jakości polskiego mięsa.
– Jako polski producent drobiu konsekwentnie przekonujemy Polaków do tego, żeby wybierali drobiowe alternatywy dla znanych produktów, w których do tej pory dominowała chociażby wieprzowina. Ta alternatywa cieszy się coraz większym zainteresowaniem konsumentów, szukających produktów o niższej kaloryczności i niższej zawartości tłuszczu – mówi Marietta Stefaniak, Członek Zarządu Zakładów Mięsnych Silesia.
Produkty Cedrob z Kurnej Półki to produkty premium, produkowane z użyciem najlepszego mięsa z własnej hodowli, od polskiego producenta, według zasady „od ziarna do stołu”. Wyróżnia je czysta etykieta i krótki skład. Są to niskokaloryczne, lekkostrawne produkty, bogate w białko i witaminy z grupy B - ich wybór stanowi doskonały początek do wprowadzenia zmian w naszym codziennym jadłospisie i poprawie jego jakości. Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej Półki to jedyny tego typu produkt w Polsce o prostym składzie i „czystej etykiecie”, który poszerza linię jakościowych wędlin drobiowych Cedrob z Kurnej Półki. Krótkie kiełbaski bez osłonki to świetna propozycja także dla dzieci, a jedna kiełbaska to tylko około 30 kcal. Kiełbaski dostępne są w opakowaniu typu duopack, które zapewnia dłuższą świeżość produktu.
– Niskokaloryczne, bogate w białko mięso drobiowe powinno gościć w jadłospisie każdego, kto ceni sobie lekkie, ale pożywne posiłki. Mięso to ma wysoką zawartość składników mineralnych; żelaza, cynku, magnezu, sodu, wapnia i potasu oraz witaminy z grupy B, które poprawiają sprawność intelektualną i regulują metabolizm – tłumaczy Stanisław Ducki, konsultant ds. dietetyki w Zakładach Mięsnych Silesia S.A.
Kiełbaski drobiowe Cedrob z Kurnej półki to świetna okazja do uzupełnienia swojej diety o dobre jakościowo wędliny, a zarazem sposób na dobre i zdrowe śniadania dla całych rodzin.
Komentarze