Czarny czosnek ma swoją tajemnicę
Właściwości czarnego czosnku, odkrycie tajemnicy jego siły odporności i długowieczności.
Tajemnica która znana jest tylko dość nielicznym osobom. Bo to, że jest zdrowy, wiedzą wszyscy. Że jego smak i zapach nie każdemu odpowiada – to także żadna nowość. Mało kto jednak wie, że czosnek może być nawet kilkakrotnie skuteczniejszym lekarstwem, niż jest, a jednocześnie może być kilkakrotnie łagodniejszy w smaku i zapachu.
Wszystko za sprawą specjalnej fermentacji, której poddaje się świeże cebulki czosnku, by otrzymać produkt o nazwie czarny czosnek. Po co? Złagodzony smak i zapach, to tylko efekt uboczny. Głównym powodem są reakcje chemiczne, które powodują, że czosnek ze zdrowego warzywa przeobraża się w niezwykle skuteczny lek o dowiedzionym działaniu:
- przeciwzapalnym,
- przeciwutleniającym,
- przeciwalergicznym,
- przeciwcukrzycowym,
- hipocholesterolemicznym,
- hipolipidemicznym,
- przeciwnowotworowym.
Ekstrakt z czarnego, fermentowanego czosnku eliminuje już całkowicie dyskomfort, jaki mogą odczuwać niektóre osoby przy spożywaniu tego warzywa w jego naturalnej postaci. A jednocześnie mogą one dzięki temu przyswajać niezwykłe bogactwo bioaktywnych substancji, które nie tylko regulują funkcjonowanie całego organizmu, ale także pomagają zwalczać wiele chorób.
Poznaj Czarny czosnek fermentowany ABG10+® 400 mg marki Aliness, standaryzowany ekstrakt z postarzanego czarnego czosnku.
Komentarze