KOMBUCHA CZARNA HERBATA
Lekko gazowany napój na bazie grzybka herbacianego scoby oraz sfermentowanej czarnej herbaty. Jego cudownie orzeźwiający i wyjątkowy delikatny smak, balansujący pomiędzy słodyczą a kwasowością sprawia, że idealnie pasuje do każdej pory roku. I dnia.
Historia kombuchy sięga tysięcy lat wstecz. Już wtedy, na Dalekim Wschodzie, napój ten był nazywany “eliksirem wiecznego życia”. Wszystko dzięki właściwościom zdrowotnym kombuchy, która oczyszcza, wspomaga trawienie, wzmacnia odporność, poprawia nastrój, przywraca wewnętrzną równowagę i dodaje energii.
W ekologicznej i niepasteryzowanej wersji AleBrowaru lekko musująca kombucha dostępna jest w wielu, niecodziennych smakach: zielona sencha, czarna herbata, świeża malina, mango & marakuja, rześki imbir, złota kurkuma czy zimny chmiel.
SKŁAD: woda, sfermentowana czarna herbata z grzybkiem herbacianym scoby z certyfikowanych ekologicznie upraw, cukier buraczany z certyfikowanych ekologicznie upraw
źródło: informacja prasowa
fot. informacja prasowa
Komentarze