Partner serwisu
05 września 2023

Warsztat sensoryczny Krakowskiej Szkoły Browarniczej

Kategoria: XX Jesienne Spotkanie Browarników

W ramach XX Jesiennego Spotkania Browarników odbędą się warsztaty: Starzenie piwa w teorii i praktyce. Szkolenie poprowadzi Aleksander Poreda z Krakowskiej Szkoły Browarniczej.

Warsztat sensoryczny Krakowskiej Szkoły Browarniczej

Startujemy 18 września o godzinie 16.30.

W ramach warsztatu prof. Aleksander Poreda przedstawi mechanizmy powstawania kluczowych atrybutów starzenia piwa, wpływ parametrów jakościowych surowców oraz etapów procesu produkcji na dynamikę ich powstawania.
Uczestnicy nauczą się rozpoznawać charakterystyczne cechy sensoryczne związane ze starzeniem piwa, dzięki degustacji próbek z wykorzystaniem wzorców sensorycznych firmy "FlavorActiv".

Każdy uczestnik otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu wystawiony przez Krakowską Szkołę Browarniczą.

 

Krakowska Szkoła Browarnicza to zespól naukowców zaangażowanych w organizację edukacji i badań naukowych oraz współpracy z przemysłem w zakresie słodownictwa i browarnictwa. Współpracuje z uniwersytetami, browarami i firmami z branży w wielu projektach, które wspierają rozpowszechnianie i wykorzystanie wiedzy, technologii i surowców w branży piwowarskiej.

 

W sprawie zapisów na warsztaty prosimy o kontakt:

Justyna Bujko

SPECJALISTA DS. SPRZEDAŻY

tel. 32 415 97 74 wew. 41
tel. kom. 694 848 896
e-mail: justyna.bujko@e-bmp.pl

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ