Partner serwisu
24 września 2014

J. Sawicki: W zmniejszaniu zużycia wody ważne są dwa aspekty

Kategoria: VII Konferencja Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym

- Ważne są dwa aspekty ograniczania zużycia wody. Pierwszym z nich jest aspekt ekonomiczny. Nie mniej ważny jest drugi – wizerunkowy, społeczny. Firma ograniczająca zużycie wody odbierana jest jako firma odpowiedzialna – powiedział Jacek Sawicki, szef produkcji w Browarze w Elblągu, podczas uroczystego otwarcia konferencji „Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym”.

J. Sawicki: W zmniejszaniu zużycia wody ważne są dwa aspekty

Podczas dwóch jednocześnie odbywających się konferencji „Woda i ścieki w przemyśle” oraz „Woda i ścieki w przemyśle spożywczym” spotyka się kilka branż.

- Kwestie związane z używaną w zakładach wodą mają szczególne znaczenie w przypadku branży spożywczej produkującej żywość. Potrzebna jest tam woda spełniająca najwyższe wymogi – powiedział Jacek Sawicki, szef produkcji w Browarze w Elblągu, podczas uroczystego otwarcia konferencji „Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym”.

 

Grupa Żywiec S.A. Browar w Elblągu był Honorowym Gospodarzem VII konferencji naukowo-technicznej "Woda i Ścieki w Przemyśle Spożywczym".

 

Fot. Adam Wita

ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ