A. Olkowski: Służby utrzymania ruchu w browarach dobrze się spisały
– Bez działów utrzymania ruchu zarówno działy produkcji jak i sprzedaży miałyby problemy z realizacją swoich planów. Patrząc na ubiegły rok w branży piwowarskiej można śmiało powiedzieć, że SUR dobrze się spisały – powiedział Andrzej Olkowski, prezes Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich, podczas otwarcia VII konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym.
– Browary to często zakłady, które nie były budowane od podstaw przez jedną firmę. Często ulegały modernizacjom w miarę zmieniających się potrzeb i tendencji rynkowych. Wymagają one więc specjalnego nadzoru i doświadczenia ekip opoweidzialnych za UR. Systemy bywają słabo kompatybilne i wymagają dopracowania – dodał Andrzej Olkowski.
Konferencja "Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym" odbywa się w Krakowie w dniach 10-11.02 w Krakowie. Organizatorem jest BMP, a Honorowym Gospodarzem Browar Okocim .
Fot. BMP