Partner serwisu
27 sierpnia 2021

Patryk Gawron

Kategoria: XIII Konferencja Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym

Absolwent wydziału Mechaniczno-Energetycznego Politechniki Wrocławskiej na kierunku Energetyka na specjalności Energetyka cieplna i jądrowa. Ukończył studia podyplomowe na Politechnice Poznańskiej na kierunku Chłodnictwo i Klimatyzacja.

Swoją karierę zawodową rozpoczął jako monter instalacji przemysłowych i operator mroźni owoców i warzyw. Już jako pasjonata chłodnictwa amoniakalnego dołączył do zespołu browaru w Warce na stanowisku Specjalista ds. mediów. Był odpowiedzialny za nadzór technologiczny nad gospodarką remontową oraz eksploatacją urządzeń i instalacji energetycznych w Browarze. Prowadził projekty optymalizacyjne zużycie mediów energetycznych w obszarze chłodnictwa amoniakalnego, warzelni, pasteryzatorów tunelowych, instalacji sprężonego powietrza, technologicznego CO2 i CIP. Uczestniczył w działaniach zespołu Center of Excellence Energy & Water na terenie polskich browarów Heineken. Zaangażowanie w systemy zarzadzania produkcją zaowocowały zmianą stanowiska na Specjalistę ds. TPM. W firmie EnMS Polska jako Kierownik projektów był odpowiedzialny za nadzór i realizację przedsięwzięć służących poprawie efektywności energetycznej w branży chemicznej, FMCG i  HoReCa.

Aktualnie, jako konsultant, specjalista wspiera przedsiębiorstwa przemysłowe w zakresie audytów energetycznych, audytów efektywności energetycznej (Białe Certyfikaty), wykonywania analiz i studiów wykonalności dla odzysków ciepła, kogeneracji i innych koncepcji.

 

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ