Partner serwisu
27 września 2022

Warsztaty na początek Jesiennego Spotkania Browarników

Kategoria: XIX Jesienne Spotkanie Browarników

“Ocena organoleptyczna piwa kluczem do prawidłowej kontroli przebiegu fermentacji” – szkolenie piwowarskie o takim tytule zostało zorganizowane w przeddzień konferencji Jesienne Spotkanie Browarników.

Warsztaty na początek Jesiennego Spotkania Browarników

Warsztaty prowadzili specjaliści z Krakowskiej Szkoły Browarniczej: Aleksander Poreda, Olga Hrabia, Katarzyna Fulara i Agata Soszka. W ramach szkolenia został zaprezentowany wykład pt. "Przemiany biochemiczne podczas fermentacji – wytwarzanie produktów ubocznych fermentacji", a w drugiej części odbyła się sesja degustacyjna umożliwiająca poznanie kluczowych atrybutów jakościowych młodego piwa.


W warsztatach wzięło udział ponad 40 osób,podzielonych na 3 grupy.

 

Krakowska Szkoła Browarnicza to zespół naukowców zaangażowanych w organizację edukacji i badań naukowych oraz współpracy z przemysłem w zakresie słodownictwa i browarnictwa. Obejmuje działalność akademicką, badawczą i naukową oraz usługi w sektorze piwowarskim. Współpracuje z uniwersytetami, browarami i firmami z branży w wielu projektach, które wspierają rozpowszechnianie i wykorzystanie wiedzy, technologii i surowców w branży piwowarskiej.

 

 
***


x
XIX Jesienne Spotkanie Browarników odbywa się w dniach 27-28 września w Wiśle. Organizatorem konferencji jest BMP (wydawca m.in. magazynu Kierunek Spożywczy). Rolę Honorowych Gospodarzy pełnią: Kompania Piwowarska SA Tyskie Browary Książęce oraz Browar Jastrzębie.

 

Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ