WYCIECZKA TECHNICZNA do zakładu Staropolanki
Wycieczka techniczna do zakładu Staropolanki otworzyła 15. edycję Konferencji Utrzymanie Ruchu w Przemyśle Spożywczym, która w tym roku odbywa się w Polanicy Zdroju.

Wycieczka cieszyła się b.dużym zainteresowaniem - wzięło w niej udział prawie 100 uczestników konferencji. Zwiedzającym została zaprezentowana część rozlewni, gdzie można było obserwować, jak rozlewana i bultekowana jest znana w Polsce woda mineralna.
"Nasze wody pochodzą z czterech różnych źródeł, dzięki czemu różnią się smakiem i składem mineralnym, mając jednak wspólny mianownik – zdrowy i naturalny charakter." – mówił Paweł Sudnik, dyrektor zakładu Staropolanki.
Obecnie Uzdrowiska Kłodzkie S.A. – Grupa PGU posiadają 3 rozlewnie, które pracują nieprzerwanie, by woda mineralna i źródlana z podziemnych złóż była dostępna dla konsumentów w całym kraju.
***
Organizatorem konferencji jest firma BMP, wydawca magazynu “Kierunek Spożywczy” i portalu branżowego: www.kierunekspożywczy.pl. Wydarzenie odbywa się w Polanicy Zdroju w dniach 20-21 kwietnia 2023, Gospodarzem Honorowym edycji jest Staropolanka z grupy Uzdrowiskowej PGU i wchodzącej w skład Uzdrowisk Kłodzkich SA.
Komentarze