Partner serwisu
13 czerwca 2024

DEBATA: Minimalizowanie śladu węglowego w przemyśle rolno-spożywczym

Kategoria: Kongres Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym

W debacie eksperci omówili m.in. rolę odnawialnych źródeł energii w redukcji śladu węglowego, współpracę między sektorami, w celu redukowania śladu węglowego w produkcji żywności oraz zmiany regulacyjne i polityczne, potrzebne, aby realnie zmniejszyć redukcję emisji CO2 w przemyśle spożywczym.

Moderatorem debaty była Profesor Anna Maria Klepacka z Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN, a udział wzięli Anita Bednarek, Sustainability & Strategy Development Manager, GOODVALLEY; Dariusz Bojsza, Prezes Zarządu, ISEE; prof. dr hab. inż. Jacek Dach z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu; Sylwia Koch-Kopyszko, Prezes Stowarzyszenia Zielony Gaz dla Klimatu oraz Kamil Woźnica, manager ds. zrównoważonego rozwoju w LipCo Foods.

***

Organizatorem Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym. Zrównoważona Produkcja od Pola do Stołu jest firma BMP, wydawca czasopisma „Kierunek SPOŻYWCZY” oraz portalu kierunekspozywczy.pl.

 

źródło: BMP
fot. BMP
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ