DEBATA: Minimalizowanie śladu węglowego w przemyśle rolno-spożywczym
W debacie eksperci omówili m.in. rolę odnawialnych źródeł energii w redukcji śladu węglowego, współpracę między sektorami, w celu redukowania śladu węglowego w produkcji żywności oraz zmiany regulacyjne i polityczne, potrzebne, aby realnie zmniejszyć redukcję emisji CO2 w przemyśle spożywczym.
Moderatorem debaty była Profesor Anna Maria Klepacka z Instytutu Rozwoju Wsi i Rolnictwa PAN, a udział wzięli Anita Bednarek, Sustainability & Strategy Development Manager, GOODVALLEY; Dariusz Bojsza, Prezes Zarządu, ISEE; prof. dr hab. inż. Jacek Dach z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu; Sylwia Koch-Kopyszko, Prezes Stowarzyszenia Zielony Gaz dla Klimatu oraz Kamil Woźnica, manager ds. zrównoważonego rozwoju w LipCo Foods.
***
Organizatorem Kongresu Efektywności Energetycznej w Przemyśle Spożywczym. Zrównoważona Produkcja od Pola do Stołu jest firma BMP, wydawca czasopisma „Kierunek SPOŻYWCZY” oraz portalu kierunekspozywczy.pl.
źródło: BMP
fot. BMP
Komentarze