Partner serwisu
26 kwietnia 2024

Webinarium: Nowoczesne Przetwórstwo Spożywcze. Spotkanie Cukrowników

Kategoria: WEBINARIUM BMP: Nowoczesne Przetwórstwo Spożywcze. Spotkanie Cukrowników, 10 czerwca 2024

Webinarium odbędzie się 10 czerwca 2024 o godzinie 11:00 na platformie Clickmeeting.

Udział w wydarzeniu jest bezpłatny, obowiązuje rejestracja.

Webinarium: Nowoczesne Przetwórstwo Spożywcze. Spotkanie Cukrowników

Rejestracja na webinarium - TUTAJ.

Podczas webinarium zostaną poruszone takie tematy jak:

  • białe certyfikaty - jak odzyskać środki inwestycyjne?;
  • ciągłość działania instalacji i maszyn w cukrowni;
  • jak zachować czystość i bezpieczeństwo cukru;
  • jak spełnić wymogi kontroli jakości;
  • optymalizacja produkcji;
  • nowoczesne rozwiązania.

O prelegentach:

Radosław Żyłka, Żyłka Consulting Sp. z o.o. - absolwent Politechniki Białostockiej. Doktor nauk technicznych w dziedzinie Inżynieria Środowiska. W ramach pracy nad rozprawą doktorską przedstawił modele zużycia energii elektrycznej oczyszczalni ścieków w spółdzielni mleczarskiej Bielmlek, które pozwoliły na obniżenie jej zużycia do 30%.

Pracował ponad 10 lat w zakładach produkcyjnych branży spożywczej, zajmując stanowiska menedżerskie związane z wykorzystaniem zasobów energetycznych. Obecnie jest niezależnym specjalistą, skupiającym się na poprawie efektywności energetycznej w fabrykach. Udziela również porad dotyczących technologii oczyszczania ścieków przemysłowych oraz zarządzania wodą i ściekami.

Jest autorem licznych artykułów naukowych w dziedzinach technologii oczyszczania ścieków, efektywności energetycznej i ochrony środowiska oraz felietonów z cyklu „Ściekawostki ze świata nauki” w kwartalniku „Kierunek Spożywczy”.

  • Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Wsparcie inwestycji w efektywność energetyczną z białych certyfikatów. Jak odzyskać część środków inwestycyjnych?

Zbigniew Florczuk, Climbex Sp. z o.o. - Grupa Impel - związany z Grupą Impel od 2002 roku. W spółce Climbex, należącej go Grupy, odpowiada za rozwój usług z obszaru specjalistycznego czyszczenia przemysłowego, w tym usług dla branży spożywczej. Odpowiada także za tworzenie optymalnych rozwiązań procesowych dla branży przy wykorzystaniu potencjału digitalizacji.

Posiada 35-letnie doświadczenie zawodowe, z czego przeszło 20-letnie w sektorach spożywczym i pokrewnych. Z wykształcenia technolog żywności, swoją karierę rozpoczynał jako projektant zakładów branży spożywczej. Pracował w zakładach przetwórstwa spożywczego, posiada doświadczenie w zarządzaniu nowymi kanałami sprzedaży w obszarach dystrybucji FMCG, przez wiele lat związany także z rynkiem usług B2B i B2C.

Doświadczony menedżer i praktyk z wysokimi umiejętnościami zarządczymi i technicznymi, elastyczny w poszukiwaniu niestandardowych rozwiązań. Otwarty na nowe technologie i sprzymierzeniec różnych form doskonalenia i optymalizacji procesów. Entuzjasta przenoszenia rozwiązań pomiędzy branżami i procesami, zwolennik wdrażania praktycznej cyfryzacji.

  • Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Codzienne zarządzanie ryzykiem oraz ciągłością działania instalacji przemysłowych.

Beata Świącik, Katedra Cukrownictwa Politechniki Łódzkiej

  • Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Ciała obce i substancje nierozpuszczalne w cukrze białym.

Mariusz Kolbuszewski, DONSERV

  • Na webinarium wystąpi z referatem pt.: Innowacje Donserv w obszarze pomiaru i kontroli jakości w cukrowniach: Jak zoptymalizować produkcję i spełnić nowe wymogi?
źródło: BMP
fot. BMP
Nie ma jeszcze komentarzy...
CAPTCHA Image


Zaloguj się do profilu / utwórz profil
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ