Partner serwisu

1/2006

Od redakcji

Temat numeru 1/2006

Podsumowanie roku 2005 – komentarze
autor
5
Co warto wiedzieć o Browarze Łomża
Aleksandra Wojnarowska
7
Chcemy rosnąć szybciej niż branża
Rozmowa z Andrzejem Rutkowskim
9
Polmos z duszą czyli jak się robi wódkę w Krakowie
Aleksandra Wojnarowska, Przemysław Płonka
10
Restauracja browarów restauracyjnych
Andrzej Sadownik
14
Do tej warzelni będzie się wracać…
Rozmowa z Krzysztofem Ozdarskim
16
Na poznańskim Rynku
Aleksandra Wojnarowska
17
Chciałem stworzyć piwo z „sercem”
Rozmowa z Hubertem Buksowiczem
19
Piwo pod Wawelem
Rozmowa z Danielem Bociańskim
20
Haust piwa z Zielonej Góry
Katarzyna Mocek
22
Zapraszamy do Łodzi
Anna Diowksz
23

Maszyny i urządzenia

Centralne stacje mycia oferowane na polskim rynku
Sylwia Mierzejewska, Jarosław Diakun
24
Aseptyczne przetwarzanie gotowych artykułów spożywczych z zastosowaniem skrobakowego wymiennika ciepła Contherm®
Alfa Laval
28
Nowoczesne technologie Atlas Copco dla branży napojów
Cezary Skrzypiński
30

Bezpieczeństwo produkcji

Ewolucja BHP
Andrzej Brudzyński
32
Aktualne akty prawne dotyczące produkcji żywności
Paweł Nowicki
34
Centrum Zaawansowanych Technologii AgroTech – skierniewicki klaster ogrodniczy
Lech Michalczuk
37
Możliwości występowania glutenu w napojach alkoholowych
Maria Balcerek
40

Technologie

Aspekty stabilności smakowej
Markus Hermann, Martina Schütz, Werner Beck
43
Chłodzenie brzeczki piwnej dawniej i dziś
Tadeusz Rzemieniuk
49

Systemy informatyczne

Sposób organizacji informacji dla potrzeb systemu klasy CMMS
Andrzej Loska
52

Opakowania, znakowanie

Wchodzimy w nowe segmenty rynku
Rozmowa z Andrzejem Dużyńskim
55
Czy tylko rozdmuch? Przegląd możliwości technologicznych przy produkcji butelek PET
Jan Karch
56
Odzysk i recykling. Szanse i zagrożenia
Agnieszka Jaworska
58
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ