Partner serwisu

2-3/2013

Od redakcji

Temat numeru 2-3/2013

Bieluch nie będzie już nieśmiały
Rozmowa z Waldemarem Skibińskim, prezesem SM Bieluch
8

Bezpieczeństwo produkcji

Uwaga! Gryzonie!
Agnieszka Nawirska-Olszańska
12
Czy potrzebujemy superinspekcji?
Izabela Szamrej
16

Woda i ścieki

Nanosrebro do korekcji wody w układach chłodzących
Iwona Kłosok-Bazan
22
Walka z Alicyclobacillus acidoterrestirs
Leszek Jaszczak
26
Sposób na ścieki z mleczarni
Agnieszka Nawirska-Olszańska
32
I nnowacje w pomiarze temperatury
Andrzej Brodowicz
37

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Magiczne przyprawy, czyli co browary „wrzucają” do piwa
Paweł Błażewicz
40
Gęstwa drożdżowa jest akcyza, czy nie?
Teresa Sławińska-Choryło
44
Absurdy z absyntem
Leszek Wiwała
46

Analizy

Renesans żurawiny
Dorota Kręgiel
50
Enzymy i preparaty enzymatyczne w przetwórstwie żywności
Lesław Juszczak
54
W wersji nano…
Magdalena Sikora
60
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ