Partner serwisu

2/2005

Od redakcji

Temat numeru 2/2005

WOLNOŚĆ KONSUMENTÓW
Rozmowa z Piero Perronem – prezesem „The Brewers of Europe”
5
ZAPOWIADA SIĘ KOLEJNY DOBRY ROK
Aleksandra Wojnarowska
7
NAJLEPSZY HEINEKEN NA ŚWIECIE
Rozmowa z Jerzym Dwornickim, dyrektorem Browaru Żywiec
9
WIĘCEJ ZAROBIMY PRZY NIŻSZYCH CENACH
Rozmowa z Józefem Kapelą, prezesem ŚWWG POLMOS Bielsko-Biała
10
W SIÓDMYM NIEBIE
Aleksandra Wojnarowska, Przemysław Płonka
12
SOK(CES)
Rozmowa z Romanem Sobczykiem, prezesem firmy Sokpol
13
NA ŻYWIECKĄ NUTĘ
Aleksandra Wojnarowska
14
WIEDZA JUŻ NIE TAJEMNA
Rozmowa z Piotrem Antkiewiczem – Szkoła Technologii Fermentacji
15
PIWNE KLIMATY
Aleksandra Wojnarowska
16
SOKOWNICY W MIKOŁAJKACH
Aleksandra Wojnarowska
18
WODY MINERALNE I ICH SKŁADNIKI
Tadeusz Wojtaszek
20

Technologie

SPRAWDZONY PRODUKT DLA PRZEMYSŁU BROWARNICZEGO
Boryszew S.A.
25
CZYNNIKI CHŁODNICZE
Artur Rusowicz – Politechnika Warszawska
26
OWOCE W PRODUKCJI NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH
Maria Balcerek – Politechnika Łódzka
28
CO WARTO WIEDZIEĆ O KWASIE CHLEBOWYM?
dr inż. Piotr Dziugan, prof. dr hab. Jan Grabka – Politechnika Łódzka
30

Bezpieczeństwo i higiena produkcji

JURAJSKA – NOWA ODSŁONA
Aleksandra Wojnarowska
32
ZARZĄDZANIE W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM część I
Anna Fabisz-Kijowska
34
STANDARDY BRC i IFS
Maria Musiał, Tadeusz Sikora – Akademia Ekonomiczna w Krakowie
37

Maszyny i urządzenia

DEKANTERY FOODEC W PROCESACH PIWOWARSKICH
Alfa Laval Polska Sp. z o.o.
41
DOBRY BIOSTAL W DOBREJ CENIE
Biostal Sp. z o.o.
42

Systemy informatyczne

SYSTEMY WSPOMAGAJĄCE ZARZĄDZANIE UTRZYMANIEM RUCHU
dr inż. Andrzej Loska – Politechnika Śląska
44

Ochrona środowiska

(NIE) ZWYKŁA OCZYSZCZALNIA
Enviro-Chemia Polska Sp. z o.o.
48

Zarządzanie,ekonomia,rynek

LOJALNY KLIENT
Tadeusz Klimczyk
50
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ