Od redakcji | |
Temat numeru 2/2005 | |
WOLNOŚĆ KONSUMENTÓW Rozmowa z Piero Perronem – prezesem „The Brewers of Europe” | 5 |
ZAPOWIADA SIĘ KOLEJNY DOBRY ROK Aleksandra Wojnarowska | 7 |
NAJLEPSZY HEINEKEN NA ŚWIECIE Rozmowa z Jerzym Dwornickim, dyrektorem Browaru Żywiec | 9 |
WIĘCEJ ZAROBIMY PRZY NIŻSZYCH CENACH Rozmowa z Józefem Kapelą, prezesem ŚWWG POLMOS Bielsko-Biała | 10 |
W SIÓDMYM NIEBIE Aleksandra Wojnarowska, Przemysław Płonka | 12 |
SOK(CES) Rozmowa z Romanem Sobczykiem, prezesem firmy Sokpol | 13 |
NA ŻYWIECKĄ NUTĘ Aleksandra Wojnarowska | 14 |
WIEDZA JUŻ NIE TAJEMNA Rozmowa z Piotrem Antkiewiczem – Szkoła Technologii Fermentacji | 15 |
PIWNE KLIMATY Aleksandra Wojnarowska | 16 |
SOKOWNICY W MIKOŁAJKACH Aleksandra Wojnarowska | 18 |
WODY MINERALNE I ICH SKŁADNIKI Tadeusz Wojtaszek | 20 |
Technologie | |
SPRAWDZONY PRODUKT DLA PRZEMYSŁU BROWARNICZEGO Boryszew S.A. | 25 |
CZYNNIKI CHŁODNICZE Artur Rusowicz – Politechnika Warszawska | 26 |
OWOCE W PRODUKCJI NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH Maria Balcerek – Politechnika Łódzka | 28 |
CO WARTO WIEDZIEĆ O KWASIE CHLEBOWYM? dr inż. Piotr Dziugan, prof. dr hab. Jan Grabka – Politechnika Łódzka | 30 |
Bezpieczeństwo i higiena produkcji | |
JURAJSKA – NOWA ODSŁONA Aleksandra Wojnarowska | 32 |
ZARZĄDZANIE W ŁAŃCUCHU ŻYWNOŚCIOWYM część I Anna Fabisz-Kijowska | 34 |
STANDARDY BRC i IFS Maria Musiał, Tadeusz Sikora – Akademia Ekonomiczna w Krakowie | 37 |
Maszyny i urządzenia | |
DEKANTERY FOODEC W PROCESACH PIWOWARSKICH Alfa Laval Polska Sp. z o.o. | 41 |
DOBRY BIOSTAL W DOBREJ CENIE Biostal Sp. z o.o. | 42 |
Systemy informatyczne | |
SYSTEMY WSPOMAGAJĄCE ZARZĄDZANIE UTRZYMANIEM RUCHU dr inż. Andrzej Loska – Politechnika Śląska | 44 |
Ochrona środowiska | |
(NIE) ZWYKŁA OCZYSZCZALNIA Enviro-Chemia Polska Sp. z o.o. | 48 |
Zarządzanie,ekonomia,rynek | |
LOJALNY KLIENT Tadeusz Klimczyk | 50 |