Od redakcji | |
Temat numeru 2/2006 | |
Kolejny dobry rok dla Grupy Żywiec Biuro Prasowe, Grupa Żywiec S.A. | 5 |
Misja nigdy nie jest zakończona Rozmowa z Karlem Lippertem | 8 |
Zachować pozycję lidera Rozmowa z Małgorzatą Moczyńską | 10 |
W Poznaniu się leje Piotr Stypczyński | 12 |
Na pełnych obrotach Biuro Prasowe, Kompania Piwowarska S.A. | 14 |
Bractwo Krakusa Biuro Prasowe KP „Wratislavia” Polmos Wrocław S.A. | 16 |
Wrocław jeździ na biopaliwach Sebastian Wielocha | 18 |
Nie ma miesiąca bez audytu Aleksandra Wojnarowska, Przemysław Płonka | 20 |
Dlaczego źle się odżywiamy Tadeusz Wojtaszek | 24 |
75 lat Destylerni „Polmos” w Krakowie S.A. Marian Ćwiertniak, Antoni Jeżak, Urszula Rytwińska | 26 |
Bezpieczeństwo produkcji | |
Woda w produkcji napojów orzeźwiających Hanna Jędrzejczyk, Monika Hoffmann | 28 |
Współczesne tendencje w stosowaniu słodzików do napojów Krzysztof Krygier | 32 |
Substancje słodzące naturalne i syntetyczne – oferta Brenntag Polska Jerzy Baczewski, Maciej Podbielski | 34 |
Technologie | |
Woda i ścieki Agnieszka Nawirska | 37 |
Dezynfekcja wody i ścieków Marek Maciąg | 40 |
Nalco Polska – uzdatnianie wody w przemyśle spożywczym Tomasz Dobrzański | 42 |
Odporne powłoki Roman Masek | 44 |
Chmiel – krajowa baza produkcyjna a preferencje przemysłu Jerzy Dwornikiewicz | 47 |
Surowce niesłodowane w produkcji piwa Józef Błażewicz | 51 |
Produkcja bioetanolu oraz biodiesla – perspektywy rozwoju technologii Bartosz Kurczewski | 54 |
Automatyka i sterowanie | |
Nowy mikrofalowy sygnalizator LNM Kobold Instrument Sp. z o.o. | 57 |
Kontrola produktu na linii rozlewniczej INN Sp. z o.o. | 58 |
Maszyny i urządzenia | |
Systemy odzysku piwa resztkowego Alfa Laval Polska Sp. z o.o. | 60 |
Lepsza woda – uwagi wykonawcy stacji uzdatniania wody Ewa Łasińska | 62 |
Ochrona środowiska | |
Oczyszczalnia FloFBR w „Polskim Ogrodzie” Paweł Pietraszek | 65 |
Opakowanie,znakowanie | |
Etykieta i co na niej Aleksandra Wojnarowska | 67 |
Zarządzanie | |
Wprowadzenie do zarządzania utrzymaniem ruchu Andrzej Loska | 70 |
Soki, nektary, napoje gazowane Agnieszka Gosiewska | 73 |