Partner serwisu

2/2006

Od redakcji

Temat numeru 2/2006

Kolejny dobry rok dla Grupy Żywiec
Biuro Prasowe, Grupa Żywiec S.A.
5
Misja nigdy nie jest zakończona
Rozmowa z Karlem Lippertem
8
Zachować pozycję lidera
Rozmowa z Małgorzatą Moczyńską
10
W Poznaniu się leje
Piotr Stypczyński
12
Na pełnych obrotach
Biuro Prasowe, Kompania Piwowarska S.A.
14
Bractwo Krakusa
Biuro Prasowe KP „Wratislavia” Polmos Wrocław S.A.
16
Wrocław jeździ na biopaliwach
Sebastian Wielocha
18
Nie ma miesiąca bez audytu
Aleksandra Wojnarowska, Przemysław Płonka
20
Dlaczego źle się odżywiamy
Tadeusz Wojtaszek
24
75 lat Destylerni „Polmos” w Krakowie S.A.
Marian Ćwiertniak, Antoni Jeżak, Urszula Rytwińska
26

Bezpieczeństwo produkcji

Woda w produkcji napojów orzeźwiających
Hanna Jędrzejczyk, Monika Hoffmann
28
Współczesne tendencje w stosowaniu słodzików do napojów
Krzysztof Krygier
32
Substancje słodzące naturalne i syntetyczne – oferta Brenntag Polska
Jerzy Baczewski, Maciej Podbielski
34

Technologie

Woda i ścieki
Agnieszka Nawirska
37
Dezynfekcja wody i ścieków
Marek Maciąg
40
Nalco Polska – uzdatnianie wody w przemyśle spożywczym
Tomasz Dobrzański
42
Odporne powłoki
Roman Masek
44
Chmiel – krajowa baza produkcyjna a preferencje przemysłu
Jerzy Dwornikiewicz
47
Surowce niesłodowane w produkcji piwa
Józef Błażewicz
51
Produkcja bioetanolu oraz biodiesla – perspektywy rozwoju technologii
Bartosz Kurczewski
54

Automatyka i sterowanie

Nowy mikrofalowy sygnalizator LNM
Kobold Instrument Sp. z o.o.
57
Kontrola produktu na linii rozlewniczej
INN Sp. z o.o.
58

Maszyny i urządzenia

Systemy odzysku piwa resztkowego
Alfa Laval Polska Sp. z o.o.
60
Lepsza woda – uwagi wykonawcy stacji uzdatniania wody
Ewa Łasińska
62

Ochrona środowiska

Oczyszczalnia FloFBR w „Polskim Ogrodzie”
Paweł Pietraszek
65

Opakowanie,znakowanie

Etykieta i co na niej
Aleksandra Wojnarowska
67

Zarządzanie

Wprowadzenie do zarządzania utrzymaniem ruchu
Andrzej Loska
70
Soki, nektary, napoje gazowane
Agnieszka Gosiewska
73
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ