Partner serwisu

2/2009

Od redakcji

Temat numeru 2/2009

Czarne chmury nad browarami
Andrzej Igras
5
Wino stołowe dominuje
Norbert Filiński
7
Akcyza a nielegalna sprzedaż alkoholu
Leszek Wiwała
8
Techmilk 2009
Aleksandra Wojnarowska
12
Düsseldorf stolicą Altbiera
Marek Suliga
14
Odkrywcze sposoby degustacji
Rozmowa z Maciejem Chołdrychem
16
Piwo Roku 2008
Adam Kuźmicki
18
Zdrowie owocu ma smak
Aleksandra Wojnarowska
19
(D)ocenić piwo
Maciej Chołdrych
20
Niezapomniane marki
Adam Bogacz
23

Mikrobiologia

Flokulacja drożdży. Parametry procesu fermentacji determinujące jego przebieg
Aleksander Poreda, Iga Gojniczek, Piotr Antkiewicz
27

Technologie

Intensyfikacja produkcji etanolu. Nowe, energooszczędne i wydajne technologie
Joanna Kawa-Rygielska
32

Surowce i składniki

Suplement diety – środek spożywczy czy alternatywa produktu rolniczego?
Bożena Waszkiewicz-Robak
34
Właściwości antyoksydacyjne warzyw, owoców i przetworów
Anna Sokół-Łętowska, Alicja Z. Kucharska
38

Utrzymanie ruchu

Wskaźniki w utrzymaniu ruchu
Jerzy S. Kot
43
Beztlenowe metody oczyszczania ścieków
Krzysztof Barbusiński
46
Zwalczanie bakterii nitkowatych. Doświadczenia własne
Alicja Kamińska
50
Problem oczyszczania ścieków pochodzących z produkcji koncentratów owocowych
Anna Kasprzak
54
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ