Partner serwisu

3/2005

Od redakcji

Temat numeru 3/2005

tytuł
autor
0
Grupa Żywiec
Gospodarz XIII Jesiennego Spotkania Browarników
5
Czasy zacierania poniżej dwóch godzin
KRONES AG
10
Nasza szansa to marki regionalne
Rozmowa z Robertem Paplą
12
Moda na małe browary
Rozmowa z Tomaszem Jabłońskim
16
Arcydzieło z chmielu
Aleksandra Wojnarowska
17
Nowoczesna rozlewnia w Tyliczu
opracowanie: Aleksandra Wojnarowska
18
Woda źródlana w handlu
Tadeusz Wojtaszek
20

Technologie

Piwa smakowe – kompleksowe rozwiązania firmy Döhler
Grzegorz Frącek, Jarosław Wiktorek
24
Westrand – inżynieri a dezodoracji
Rozmowa z Bricem Kaszukiem oraz Markiem Szatkowskim
30
Surowce a stabilność piany piwa
Edyta Kordialik-Bogacka
33
Sprawdzony produkt dla przemysłu browarniczego
Boryszew S.A.
36

Maszyny i urządzenia

Dekantery Foodec
Alfa Laval Polska Sp. z o.o.
38
Zwijacze węży: luksus czy rozsądny wybór?
Nederman Polska Sp. z o.o.
40
Wszystko dla producentów napojów
NATE
43

Bezpieczeństwo produkcji

Zarządzanie w łańcuchu żywnościowym, część II
Anna Fabisz-Kijowska
48
Dwutlenek chloru – środek dezynfekujący w browarnictwie i przetwórstwie spożywczym
dr inż. Dariusz Lipiak, Brenntag Polska Sp. z o.o.
51
Kontrola poziomu CO2 na stanowisku pracy
Paweł Sowiński, Gazex
54

Ochrona środowiska

Najnowsze postępy prac w zakresie biologicznego oczyszczania ścieków browarniczych
dr inż. Bogusław Buczak,Veolia Water Systems Sp. z o.o
55
Eko Okocim
Andrzej Król
60

Opakowania, znakowanie

Opakowania jednostkowe do piwa
mgr inż. Paweł Nowicki
63
EPC – zmiana technologii identyfikacji z kodu kreskowego na kod „radiowy”
Anna Kosmacz-Chodorowska
69
Wygląd decyduje o sukcesie marki
CROTOS
73

Systemy informatyczne

Systemy wspomagające zarządzanie utrzymaniem ruchu
dr inż. Andrzej Loska
74
Decydują zalety produktu
Krzysztof Kleta, Newtech Engineering
78
Piwo na rynku detalicznym
Tomasz Głos, Paweł Frynia
78
Napływ kapitału zagranicznego w opinii kierownictwa wybranych browarów, część I
dr Katarzyna Boratyńska
81
Marka – wino
Grzegorz A. Jach
84
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ