Partner serwisu

3/4 2011

Od redakcji

Temat numeru 3/4 2011

Polskie Zboża 2011 za nami
Ewa Rutkowska
10
Od pomysłu do potęgi
Rozmowa z Teresą Mokrysz, właścicielką Grupy Mokate
12
Herbaciany świat
Daria Łaba
15

Zdrowa i bezpieczna żywność

Ekologiczna inwestycja w przyszłość
Natalia Dusek
20
Nieodpowiedzialność – nie bezkarna
Izabela Szamrej
23

Dodatki do żywności

Zagrożenia biologiczne – co kryje żywność?
Lesław Juszczak
28
Bezpieczeństwo żywności pod szczególnym nadzorem
Dorota Wójcik
34
Trwała żywność
Agnieszka Nawirska-Olszańska
36
Czym wzbogaca się żywność i po co?
Izabela Szamrej
44

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Powrót do przeszłości
Przemysław Płonka
48
Co kusi w piwie? Czyli o zagadkowym drinkability
Maciej Chołdrych
51
Ile piją Polacy?
Leszek Wiwała
54

Mleczarstwo

Chcemy wprowadzić hit
Rozmowa z Janem Piechowiakiem, prezesem Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Głubczyce
57
Nowoczesny zakład z mobilną oczyszczalnią
Angelika Gajewska
60

Utrzymanie ruchu

Informacje w utrzymaniu ruchu
Arkadiusz Burnos
62
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ