Partner serwisu

4/2005

Od redakcji

Temat numeru 4/2005

XIII Jesienne Spotkanie Browarników
Aleksandra Wojnarowska
5
Naszą siłą są nasi ludzie
rozmowa z Marcinem Pirógiem, prezesem Carlsberg Polska
8
Tam, gdzie rodzi się pilsner
Aleksandra Wojnarowska
11
DrinkTec 2005
Aleksandra Wojnarowska
14
Piwo a zdrowie
Aleksandra Wojnarowska
15
Piwu cześć czyli 10-lecie Bractwa Piwnego
Aleksandra Wojnarowska
16
In Vino Veritas
Anna Grabińska-Szczęśniak
18
Pektynowe zagłębie
rozmowa z Franciszkiem Bosakiem, prezesem ZPOW „Pektowin”
20
European Beer Star 2005
Marek Suliga
22
Portal na medal
Adam Kuźmicki
23
Sposób na piwo z Bojanowa
Aleksandra Wojnarowska
24

Technologie

Pektyny i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Bożena Waszkiewicz-Robak
25
Pektyny – nowe zastosowania
Lorna Macfadyen, Gerard van Stralen
28
Sprawdzony produkt dla przemysłu browarniczego
Boryszew SA
30

Bezpieczeństwo produkcji

Naturalne czy syntetyczne? Substancje dodatkowe w napojach bezalkoholowych
Renata Zawirska-Wojtasiak
32
Brenntag Polska
Jerzy Jasiński
37

Opakowania, znakowanie

Znakowanie, etykieta, jakość
Aleksandra Wojnarowska
40

Systemy informatyczne

Systemy wspomagające zarządzanie utrzymaniem ruchu
Andrzej Loska
43

Maszyny i urządzenia

Jak robić tanie i dobre piwo
Cezary Skrzypiński
46
Zwijacze węży: luksus czy rozsądny wybór
Nederman Polska Sp. z o.o.
49
Przepływomierz oscylacyjny do gazów typu DOG
Kobold Instrument Sp. z o.o.
51

Zarządzanie,ekonomia,rynek

Napływ kapitału zagranicznego w opinii kierownictwa wybranych browarów
Katarzyna Boratyńska
52
Zagraniczne wody mineralne a wody polskie
Tadeusz Wojtaszek
54
Doczekać się polskiego wina
rozmowa z Romanem Myśliwcem, członkiem Rady Polskiego Instytutu Winorośli i Wina
56
Raport – Najlepsze Dostępne Techniki,
branża napojów bezalkoholowych
58
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ