Od redakcji | |
Temat numeru 4/2006 | |
Spotkaliśmy się w Belgii Aleksandra Wojnarowska | 5 |
Kolejny browar restauracyjny otwarty autor | 8 |
100 lat huty w Wyszkowie autor | 8 |
Przełomowy rok 2006 Krzysztof Mazurczak | 9 |
Otwarty Konkurs Piw Aleksandra Wojnarowska | 10 |
MikroBraumat – geniusz w sterowaniu małym browarem Paweł Lewandowski | 13 |
Wizytówka Lubelszczyzny Rozmowa z Grażyną Łojko | 14 |
Porter bałtycki Andrzej Sadownik | 16 |
Promujemy dobre wody Rozmowa z Mieczysławem Kucharskim | 18 |
Jubileusz w Żywcu autor | 20 |
Opór materii Tadeusz Wojtaszek | 21 |
Bezpieczeństwo produkcji | |
Zasady zabezpieczania jakości wód naturalnych w procesie rozlewniczym Teresa Latour, Michał Drobnik | 22 |
Zdrowo i smacznie Lech Parzuchowski | 26 |
Oleje i smary w przemyśle spożywczym Alfred Podniało | 28 |
Maszyny i urządzenia | |
Nowe technologie w pakowaniu piwa w butelki plastikowe Paolo Maccini | 30 |
Mokre opakowanie? Zbigniew Wiankowski | 32 |
Technologie | |
Stabilność smakowa piw w opakowaniach transparentnych Jarosław Kołodziejski | 34 |
Sygnalizatory przepływu do cieczy i gazów Kobold Instruments Sp. z o.o. | 38 |
System monitorowania szybkości korozji dr inż. Juliusz Orlikowski, | 39 |
Listy do redakcji autor | 42 |
Produkcja bioetanolu Joanna Kawa-Rygielska | 45 |
Automatyka i sterowanie | |
Kontrola produktu na linii rozlewniczej INN Sp. z o.o. | 47 |
Ochrona środowiska | |
AQUA CHECK JohnsonDiversey Sp. z o.o. | 48 |
Ochrona środowiska a zagospodarowanie osadów ściekowych dr inż. Agnieszka Nawirska | 51 |
Opakowanie,znakowanie,logistyka | |
Pełna kontrola Bartosz Jacyna | 55 |
Zarządzanie | |
Kluczowe zagadnienia zarządzania utrzymaniem ruchu dr inż. Andrzej Loska | 60 |
Wino i turystyka Wojciech Bosak | 63 |
Trendy na rynku wina Ziemowit Kordecki | 67 |
Napoje alkoholowe Marcin Minakowski | 68 |
Gospodarstwa bez przyszłości Lech Parzuchowski | 70 |