Partner serwisu

4/2012

Od redakcji

Temat numeru: Żywność certyfikowana

Nie będziemy wymyślać prochu na nowo…
Rozmowa z Markiem Sypkiem
8

Temat numeru: Żywność certyfikowana

Zakopać rów między dużymi a małymi
Rozmowa z Jackiem Szklarkiem
11
Europejska ochrona tradycji
Ewa Woicka-Bekas
14
Eko dla Agro. Przetwórstwo ekologiczne w Polsce
Aneta Załęcka
16
Regionalizm certyfikowany
Mateusz Górka
19
Ekologia, tradycja i regionalność. Czy mają znaczenie dla konsumentów napojów spirytusowych w Polsce?
Leszek Wiwała
22
Piwa regionalne: siła tradycji, nowa moda czy po prostu marketing?
Maciej Chołdrych
26

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Piwne laboratorium
Angelika Gajewska, Przemysław Płonka
28
Pogoda na piwo
Paweł Błażewicz
30

Nowoczesne technologie

Separacja zanieczyszczeń ferromagnetycznych cz. II
Martin Juraszek
32
Mniejsza objętość, mniejsze koszty
Leszek Jaszczak
34

Prawo

Kilka właściwych słów
Izabela Szamrej
38

Żywność funkcjonalna

Projektowana na potrzeby organizmu
Katarzyna Śliżewska, Adriana Nowak, Zdzisława Libudzisz
42

Ochrona środowiska

Zielona przyszłość
Krystyna Malińska
46

Dodatki do żywności

W 70% jemy nosem
Magdalena Sikora
52
Wyzwanie dla technologów i piekarzy
Lesław Juszczak
56

Zagrożenia w przemyśle spożywczym

Entorokoki w żywności… dobre czy złe?
Dorota Kręgiel
61

Wydarzenia branżowe

O cennym zasobie… wodzie
Angelika Gajewska
65
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ