Partner serwisu

4/2013

Od redakcji

Temat numeru 4/2013

Trudniejszy? Raczej bardziej wymagający
Rozmowa z Markiem Sypkiem
6
Trzy inwestycje w MLEKOVICIE
Aleksandra Grądzka-Walasz
9

Podsumowanie roku

WYDARZYŁO SIĘ… Kalendarium 2013
Adam Wita
12
American Dream czyli jak minął piwny rok 2013
Paweł Błażewicz
20
Zimno źle, upalnie też nie za dobrze…
Wojciech Mrugalski
24
Mniej, ale kulturalniej
Andrzej Olkowski
26
Dalszy wzrost rynku spożywczego w Polsce o prognozowane 1,5% w 2013 roku
Jarosław Frontczak
28
A miało być tak pięknie…
Leszek Wiwała
30
Rok serowych premier
Jacek Migrała
32
Problem z pogodą
Stefan Bartela
34
Umiarkowanie dobry rok
Beata Łosiak
35
Jubileuszowy i owocny
Barbara Groele
36
Branża może zanotować spadek
Sebastian Tołwiński
38

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Wódka w Polsce droższa niż w Niemczech, czyli rozważania o polityce akcyzowej
Leszek Wiwała
40
Taka piwna sytuacja...
Maciej Chołdrych
44
Jak wpadliśmy na portera z chili
Rozmowa z Markiem Skrętnym
47
Nowe inwestycje i nowe piwa
Przemysław Płonka, Adam Wita
50
Nie mogę spać spokojnie
Rozmowa z Tomaszem Grodzkim
54

Dodatki do żywności

Duże możliwości małych bakterii octowych
Hubert Antolak, Dorota Kręgiel
58
W poszukiwaniu chłodu
Magdalena Sikora
63
Biała, słodka i… zdrowa. Zastosowanie inuliny w przemyśle spożywczym
Paweł Glibowski
67

Przetwórstwo owocowo-warzywne

Jakość aromatu
Leszek Jaszczak
72

Prawo

Państwowa Inspekcja Sanitarna – co może?
Izabela Szamrej
76
Idą zmiany, opakowania do wymiany?
Ada Dziamska, Andromeda Wróbel
80

Utrzymanie ruchu

O granicach w Polskiej Wodzie
Marcin Górski
84

Gospodarka wodno-ściekowa

Technologie jutra dla gospodarki wodno-ściekowej w przemyśle spożywczym
Krystyna Malińska
88
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ