Od redakcji | |
Temat numeru 4/2013 | |
Trudniejszy? Raczej bardziej wymagający Rozmowa z Markiem Sypkiem | 6 |
Trzy inwestycje w MLEKOVICIE Aleksandra Grądzka-Walasz | 9 |
Podsumowanie roku | |
WYDARZYŁO SIĘ… Kalendarium 2013 Adam Wita | 12 |
American Dream czyli jak minął piwny rok 2013 Paweł Błażewicz | 20 |
Zimno źle, upalnie też nie za dobrze… Wojciech Mrugalski | 24 |
Mniej, ale kulturalniej Andrzej Olkowski | 26 |
Dalszy wzrost rynku spożywczego w Polsce o prognozowane 1,5% w 2013 roku Jarosław Frontczak | 28 |
A miało być tak pięknie… Leszek Wiwała | 30 |
Rok serowych premier Jacek Migrała | 32 |
Problem z pogodą Stefan Bartela | 34 |
Umiarkowanie dobry rok Beata Łosiak | 35 |
Jubileuszowy i owocny Barbara Groele | 36 |
Branża może zanotować spadek Sebastian Tołwiński | 38 |
Browarnictwo i przemysł spirytusowy | |
Wódka w Polsce droższa niż w Niemczech, czyli rozważania o polityce akcyzowej Leszek Wiwała | 40 |
Taka piwna sytuacja... Maciej Chołdrych | 44 |
Jak wpadliśmy na portera z chili Rozmowa z Markiem Skrętnym | 47 |
Nowe inwestycje i nowe piwa Przemysław Płonka, Adam Wita | 50 |
Nie mogę spać spokojnie Rozmowa z Tomaszem Grodzkim | 54 |
Dodatki do żywności | |
Duże możliwości małych bakterii octowych Hubert Antolak, Dorota Kręgiel | 58 |
W poszukiwaniu chłodu Magdalena Sikora | 63 |
Biała, słodka i… zdrowa. Zastosowanie inuliny w przemyśle spożywczym Paweł Glibowski | 67 |
Przetwórstwo owocowo-warzywne | |
Jakość aromatu Leszek Jaszczak | 72 |
Prawo | |
Państwowa Inspekcja Sanitarna – co może? Izabela Szamrej | 76 |
Idą zmiany, opakowania do wymiany? Ada Dziamska, Andromeda Wróbel | 80 |
Utrzymanie ruchu | |
O granicach w Polskiej Wodzie Marcin Górski | 84 |
Gospodarka wodno-ściekowa | |
Technologie jutra dla gospodarki wodno-ściekowej w przemyśle spożywczym Krystyna Malińska | 88 |