Od redakcji | |
Ceny surowców idą do góry. W niektórych przypadkach są to wahania sezonowe, w innych trend silniejszy, ogólnoświatowy. Jeśli dodamy W numerze publikujemy sporo materiału dotyczącego sensoryki; Martina Gastl przedstawia nam metodologię oceny piwa a Marek Suliga sprawozdanie z European Beer Star. Nasz rodzimy konkurs piw odbył się tymczasem 3 października w Szczyrku. Listę medalistów Otwartego Konkursu Piw publikujemy Specjalnie dla miłośników win publikujemy także listę tegorocznych złotych laureatów konkursu organizowanego przez Krajową Radę Winiarstwa i Miodosytnictwa. Wrzesień i październik obfi tują w konferencje i podsumowania, za nami mnóstwo spotkań branżowych. W numerze znajdziecie Państwo relacje z najważniejszych z nich. Ja tymczasem zachęcam do przyjazdu do Wrocławia, gdzie pod koniec listopada pod egidą Cargill Polska odbędzie się konferencja tematyczna dotycząca bezpieczeństwa produkcji w przemyśle spożywczym. Szczegółowy program spotkania i dokumenty zgłoszeniowe dostępne są na portalu www.agro.e-bmp.pl Redaktor Wydania Aleksandra Wojnarowska | |