Partner serwisu

6/2008

Od redakcji

Temat numeru 6/2008

Promujemy polską żywność
Rozmowa z Markiem Sawickim, Ministrem Rolnictwa i Rozwoju Wsi
5
XVI Jesienne Spotkanie Browarników
Olga Rudzka
7
O wodzie i ściekach w przemyśle pod egidą Mlekpolu
Aleksandra Wojnarowska
12
Rynek alkoholi
Jakub Mechliński
13
Winiarze spotkali się w Beskidach
Olga Rudzka
14
Barwy smaku – czerwony
Maciej Chołdrych
16

Higiena produkcji

Powłoki chemoodporne i antykorozyjne
Roman Masek
18

Mikrobiologia

Mikroorganizmy immobilizowane
dr Sylwia Bonin
20

Ochrona środowiska

Zagrożenia mikrobiologiczne przy „aseptycznym” rozlewie piwa
mgr inż. Elżbieta Żyrek
23
Możliwości zagospodarowania odpadów z przemysłu owocowo-warzywnego
dr inż. Agnieszka Nawirska
28
Wpływ branży piwowarskiej na środowisko
Klaudyna Gruszecka, Adam Pawełas
33

Technologie

Technologia rentgenowska w przemyśle spożywczym
INN Sp. z o.o.
37
Sterowanie pasteryzacją przy pomocy systemu PRINCE
Barbara Jaworska
38
COMBI dla piwa w PET
Barbara Jaworska
39
Profesjonalne rozwiązanie dla przemysłu spożywczego
KSB
40
Nowoczesne urządzenie dla browarnictwa
Maciej Głogowski
42

Opakowania

Preferencje konsumentów w zakresie opakowań do wód mineralnych
dr hab. inż. Marzena Ucherek
43

Systemy jakości

Stan wdrożenia systemów zapewnienia jakości w branży spirytusowej
Jarosław Wojtaszek
48

Utrzymanie ruchu

Techniki scenariuszowe w planowaniu i realizacji prac obsługowo-naprawczych
dr inż. Andrzej Loska
54

Awarie i zagrożenia

Systemy zabezpieczeń przeciwwybuchowych dla pyłów i gazów
„CORONA” Sp. z o.o.
58

Automatyka

Elettric 80 dostawcą systemu zautomatyzowanego magazynowania dla firmy Carlsberg
Barbara Jaworska
62

Surowce i składniki

Foamsol – jakość i korzyści w procesie
Brent Jordan
65
Wpływ surowców niesłodowanych na aromat i stabilność smakową piwa
Martin Zarnkow
67
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ