Partner serwisu

1/2014

Od redakcji

Temat numeru: Utrzymanie ruchu

Doktorowie pić go każą
Adam Wita
4

Temat numeru: Utrzymanie ruchu

Dostrzec symptomy awarii
Rozmowa z Kazimierzem Wiercigrochem
8
Białe certyfikaty w branży spożywczej
Tomasz Słupik
12
Poprawa efektywności produkcji dzięki Lean Manufacturing
Sebastian Oleksy
14
Niezawodność środków trwałych, nie taki diabeł straszny, jak go malują
Wojciech Mączyński
16
Oparte na zerze - nowoczesne podejście do utrzymania ruchu
Marta Stachnik
20
Jak poprawiać niezawodność maszyn, urządzeń i systemów jako układów antropotechnicznych?
Andrzej Wieczorek
26
Minimalizacja strat produktu poprzez precyzyjną detekcję rozdziału faz
Endress+Hauser
30

Nowoczesne technologie

Jak wykorzystać nanocząsteczki? czyli o nanotechnologii w przemyśle spożywczym
Paulina Pająk
32

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Polacy nie gęsi… a swe piwo mają
Paweł Błażewicz
38
Odczuwamy wolność, wolność tworzenia
Rozmowa z Ziemowitem Fałatem
42
Każdy może warzyć piwo regionalne
Rozmowa z Tomaszem Malcem
46
Intensywne inwestycje
Adam Wita
50

Przetwórstwo owocowo-warzywne

Antocyjany na przykładzie, aronii aspekty technologiczne i zdrowotne
Leszek Jaszczak
54
Mieszając spożywkę i farmację
Rozmowa z Romanem Górnym
60
Pod ochronną powłoką. Polimerowe powłoki w zachowaniu jakości owoców i warzyw
Sabina Galus
64
W walce z mikotoksynami. Zastosowanie techniki ozonowania w usuwaniu pleśni i ich toksyn z owoców
Anna Szosland-Fałtyn, Joanna Królasik
70
Koncentrat sadowniczych tradycji
Adam Wita
76

Mleczarstwo

Szkoleniowa linia dla mniejszych
Przemysław Płonka, Adam Wita
78
Jak Ostrowiec z serwatką sobie poradził
Przemysław Płonka, Adam Wita
82
Wszechstronne maltodekstryny. Charakterystyka oraz wykorzystanie w przemyśle mleczarskim
Izabela Przetaczek-Rożnowska
86
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ