Partner serwisu

1/2015

Od redakcji

Temat numeru: Utrzymanie ruchu

Kiedy wystąpi awaria?
Marek Fidali
8
SUR to już nie tylko „złote rączki”
Grzegorz Łysiak
14
Nie można powiedzieć krowie, żeby przestała produkować mleko
Przemysław Płonka, Adam Wita
18
Nie pytaj czy, ale jak
Dorota Bieniek
22
Służby utrzymania… przewagi konkurencyjnej
Maciej Walczak
26
Pracownik ≠ część zamienna
Marta Stachnik, Marek Jakubowski
30
Kategorie certyfikacji środków smarnych wg NSF International
Zbigniew Skrzekowski
34

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Problem jest wtedy, kiedy problemów nie ma
Rozmowa z Piotrem Zającem – dyrektorem Browaru Kasztelan w Sierpcu
36
Zwiększyli moce i wiedzę
Przemysław Płonka, Adam Wita
38
Czas pozytywów
Paweł Kwiatkowski
42
Polski piwosz to dziś rozważny odkrywca
Grupa Żywiec S.A.
44
Akcyza w górę, produkcja w dół
Leszek Wiwała
48
Alkohol nie dla kierowców, niepełnoletnich i kobiet w ciąży
ZPPP Browary Polskie
52
Jaka to oDmiaNA?
Urszula Skomra, Hanna Olszak-Przybyś
54
Idziemy w setki…
Paweł Błażewicz
58
Nie każdy potrafi bezboleśnie zrobić szpagat
Rozmowa z Andrzejem Olkowskim – prezesem Stowarzyszenia Regionalnych Browarów Polskich
62

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

Na naszych oczach powstaje nowa, duża kategoria
Robert Ogór
66
W 2014 sprzedaż naszych produktów rosła
Dorota Liszka
68
Zmiksowane. Schłodzone. Funkcjonalne
Agnieszka Nawirska-Olszańska
70
To był soczysty rok
Krajowa Unia Producentów Soków
73

Mleczarstwo

U nas musi wyjść wszystko
Rozmowa z Zenonem Michasiem – prezesem Spółdzielni Mleczarskiej Lazur
76
Spod ręki na linię
Adam Wita
78
Owocowy powiew
Jacek Wyrzykiewicz
80
Wymagania klientów stale rosną
Aneta Będkowska
82

Ochrona środowiska w przemyśle spożywczym

Pozwolenie na kopcenie
Iwona Kłosok-Bazan
84

Higiena produkcji

Mycie kombinowane
Tomasz Borowy
90
Od czystej produkcji po znakowanie żywności
Adam Wita
96
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ