Partner serwisu

2/2014

Od redakcji

Temat numeru 2/2014

Od redakcji
Adam Wita
4
Aktywnie i inteligentnie według UE
Marzena Pawlicka
8
Wróżenie z... opakowania
Maciej Chołdrych
12
sQRczone w kwadracie
Adam Wita
14
Zamiast antyoksydantów
Zenon Foltynowicz, Wojciech Kozak, Joanna Olszewska
17
Etykiety nie do zdarcia
Tomasz Jachowicz
20

Bezpieczeństwo i higiena produkcji

Higiena pod kontrolą
Adam Górny
27
Pianą w brud
Sandra Masłowska
32

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Spontaniczna fermentacja świadomości
Rozmowa z Andrzejem Olkowskim
38
Zawalczymy o srebro
Rozmowa z Romanem Korzeniowskim
41
Zielony Browar
Przemysław Płonka, Adam Wita
44
Daje kopa... witaminowego
Adam Wita
48
Bawi nas produkcja piwa, a nie handel nim
Rozmowa z Dariuszem Doroszkiewiczem i Piotrem Wypychem
50
Odkwaszanie wina
Małgorzata Lasik-Kurdyś
52
Odpad, ale nie śmieć
Agnieszka Nawirska-Olszańska
56

Przetwórstwo owocowo-warzywne

Spełnione marzenia
Adam Wita
60
S.O.K. 100%
Adam Wita
62
Mikrofalowe pole do popisu
Izabela Przetaczek-Rożnowska, Edyta Szuba
66

Mleczarstwo

Czym jest dusza w serze
Rozmowa z Grzegorzem Gańko
70
Pomocny laSer
Przemysław Płonka, Adam Wita
73
Mercedes w mleczarstwie
Adam Wita
76
Piątnica: 34 metry w górę
Rozmowa ze Zbigniewem Kalinowskim
79
Wbijamy klin(k)a konkurencji
Adam Wita
82

Utrzymanie ruchu

Przewidzieć uszkodzenie
Marek Fidali
84
Utrzymać w ruchu, znaczy zarabiać
Przemysław Płonka
88
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ