Partner serwisu

2/2015

Od redakcji

Temat numeru: Opakowania

Świeże, dojrzałe i w odpowiedniej temperaturze
Aleksandra Fijałkowska, Małgorzata Nowacka
8
Jedna z wielu
Tomasz Jachowicz
14
Lekkie, wytrzymałe, ale...
Marzena Pawlicka
20
Kiedy rozmiar ma znaczenie
Andromeda Wróbel
24
Ze świata opakowań
Adam Wita
28

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Jesteśmy elastyczni
Rozmowa z Leszkiem Kałużą - dyrektorem Browaru w Warce
30
Piwna historia ze sklepowej półki
Paweł Błażewicz
34
Tego jeszcze nie było
Maciej Chołdrych
37
Propagacja w stacji
Monika Cioch, Krzysztof Kucharczyk
40

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

Harmonia w wymaganiach
Elżbieta Maćkiw, Halina Ścieżyńska
46
Szczyty pomysłowości
Rozmowa z Krzysztofem Rudnickim - dyrektorem Zakładu Butelkowania Wód Mineralnych Coca-Cola HBC Polska w Tyliczu
50
60 godzin czekania
Adam Wita
54
Minimalne przetworzenie, maksymalne kombinacje
Agnieszka Nawirska-Olszańska
58
Ciśnienie na utrwalenie
Justyna Nasiłowska
64

Mleczarstwo

Jest nas o wiele za dużo
Rozmowa ze Stanisławem Skórą - prezesem Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Włoszczowa
70
Pracują maszyny, a nie ludzie
Adam Wita
72
Tekstura a pożądalność serów
Paulina Bierzuńska, Dorota Cais-Sokolińska
75
Kefir na egzaminie
Dorota Cais-Sokolińska, Łukasz Kaczyński
78

Ochrona środowiska w przemyśle spożywczym

Pozbyć się
Iwona Kłosok-Bazan
80

Utrzymanie ruchu

Bez większych przestojów
Przemysław Płonka, Adam Wita
84

Dodatki do żywności

Zastępca tłuszczu
Izabela Przetaczek-Rożnowska, Marcin Wojdak
90

Technologie

Ulepszony projekt filtrów powietrza
Herding Gmbh Filtertechnik
96
Roboty do roboty
Adam Wita
99
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ