Partner serwisu

3/2014

Od redakcji

Temat numeru: Woda i ścieki w przemyśle spożywczym

Oszczędność wody to „małe piwo”
Agnieszka Nawirska-Olszańska
8
Biowęgiel - szczególny sorbent w oczyszczaniu wód i ścieków
Krystyna Malińska
14
Ścieki z nieba
Joanna Boguniewicz-Zabłocka, Andrea Capodaglio, Miroslava Gono, Iwona Kłosok-Bazan, Ewelina Podgórni
19
Ultrafiolet a biostabilność wody
Karolina Madej-Kaczmarczyk, Agnieszka Włodyka-Bergier, Wioleta Zając
23
O laniu wody przy produkcji „procentów”
Leszek Wiwała
28

Bezpieczeństwo i higiena produkcji

Bezpieczeństwo i higiena pod kontrolą
Adam Górny
34
Redukcja kosztów pasteryzacji
Andrzej Brodowicz, Endress+Hauser Polska
40

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Zmobilizowani
Rozmowa z Danutą Gut
42
Mali dla całej Polski
Przemysław Płonka, Adam Wita
44
Warzyć zgodnie z prawem
Maciej Chołdrych
47

Przetwórstwo owocowo-warzywne

Luka w świadomości
Rozmowa z Barbarą Groele
50
Wyciśnięte z wytłoków
Leszek Jaszczak
54
Z prototypami
Adam Wita
58

Mleczarstwo

Rozwój napędza rozwój
Rozmowa z Jerzym Pyzą
62
(Roz)budowa
Adam Wita
64
Badają i rozwijają się
Adam Wita
68

Utrzymanie ruchu

Postawić diagnozę
Marek Fidali
70
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ