Partner serwisu

3/2015

Od redakcji

Temat numeru: Woda i ścieki w przemyśle spożywczym

Energetyczne aspekty oczyszczania
Wojciech Dąbrowski, Radosław Żyłka
8
Dżdżownice na etacie
Krystyna Malińska
14
Wygotować
Agnieszka Włodyka-Bergier
20
Mikro, ultra, nano…
Agnieszka Nawirska-Olszańska
24

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

Pomysły, eksperymenty i nowe smaki
Adam Wita
30
Piwo z kanału
Paweł Błażewicz
34
Czy to koniec recesji?
Urszula Skomra
38

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

Producencie, nie bądź BURAK…
Justyna Nasiłowska
43
Funkcjonalne i stabilne
Hubert Antolak, Dorota Kręgiel
48

Mleczarstwo

Wielu starało się o naszą rękę
Rozmowa z Damianem Kożuchem, dyrektorem oddziału Chojnice SM Spomlek
52
Jak dzień do nocy
Adam Wita
57
Jakość. Trwałość. Aktywność
Dorota Cais-Sokolińska
60
Powinniśmy rozdać karty, a nie je sobie zabierać
Rozmowa z Helmutem Doliwą, prezesem OSM Czarnków
64

Bezpieczeństwo i higiena produkcji

Kilka dni w kilka godzin
Małgorzata Lasik-Kurdyś
66
HygieneFirst Higieniczne Odwodnienia
ACO
69

Opakowania

Nie kłam, kochanie!
Andromeda Wróbel
70

Utrzymanie ruchu

DanoNOWE inspiracje
Paweł Krokocki, Kamil Ruszczyk
74
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ