Partner serwisu

2/2016

Od redakcji

Temat numeru: Efektywność energetyczna

JAK PRZESTAĆ BYĆ PIĄTYM KOŁEM U WOZU?
Radosław Żyłka
6
ROZWIĄZANIA (JAK) Z MARSA
Adam Wita
14
O JEDNĄ CZWARTĄ MNIEJ
PepsiCo
18
POPRAWA EFEKTYWNOŚCI ENERGETYCZNEJ TO NIŻSZE KOSZTY PRODUKCJI
Tadeusz Turek
20
STRATEGICZNIE I Z PRZYGOTOWANIEM
Monika Bogdał
23

Browarnictwo, winiarstwo i przemysł spirytusowy

WSZYSCY JESTEŚMY ODPOWIEDZIALNI ZA BUDOWANIE KATEGORII PIWA
Rozmowa z Tomaszem Bławatem, prezesem Carlsberg Polska
26
PRZEWAGA KOMPETENCJI
Artur Luszewski
30
BROWAR NIE JEST JUŻ TYLKO BROWAREM
Rozmowa z Jerzym Dwornickim, dyrektorem Arcyksiążęcego Browaru w Żywcu
33
AKCYZA SPADŁA, WYMAGANIA WZROSŁY
Monika Cioch, Dorota Semik-Szczurak
36

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

RZUĆMY ŚWIATŁO NA LUMINOMETRIĘ
Anna Rygała, Dorota Kręgiel
44
ROŚLINA NIE BEZ POTENCJAŁU
Agnieszka Nawirska-Olszańska
49
HYGIENIC SANITARY GASKET – USZCZELNIENIA PRZEZNACZONE DLA PRZEMYSŁU SPOŻYWCZEGO (HSG)
Parker Hannifi n Sales Poland Sp. z o.o.
52
USTABILIZOWALI
Witold Rutkowski
54

Mleczarstwo

ZAKŁAD STAJE SIĘ ZA MAŁY
Adam Wita
58
ZNALEŹLIŚMY SWOJĄ NISZĘ
Rozmowa z Mariuszem Falgowskim, prezesem Kujawskiej Spółdzielni Mleczarskiej we Włocławku
62
SPRAWDZAJĄ JAKOŚĆ, ŻEBY NIE BYŁO JAKOŚ
Anna Gaweł
66

Z życia branży

POMAGAMY WYŁAWIAĆ Z TŁUMU
BMP
72
PO RAZ ÓSMY O UR
Adam Wita
74

Opakowania

VADAMECUM ZNAKOWANIA ŻYWNOŚCI
Andromeda Wróbel
76
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ