Partner serwisu

2/2017

Od redakcji

Temat numeru: Opakowania

Powrót do natury
Tomasz Jachowicz
8
Opakowanie prawdę Ci powie
Karolina Assman, Marta Biegańska
15
Sztuczne tworzywa. Prawdziwe zmiany
Marzena Pawlicka
18
Piąty element
Andromeda Wróbel
22
Bezbłędna receptura
EyeC
25
Twórcy trendów. Kim są i co proponują?
Robert Goncerz
28
Czym uszlachetnić papier?
Małgorzata Nowacka, Artur Wiktor, Magdalena Dadan, Katarzyna Rybak, Aleksandra Mika, Dominika Niemczuk, Dorota Witrowa-Rajchert
32
Będą nie tylko chronić, ale też konserwować
Halina Makała
37

Technologie

Postrach winiarzy czy wyzwanie dla koneserów?
Małgorzata Lasik-Kurdyś, Piotr Malicki, Maria Grduszak
42
Lody z bakteriami są... lepsze!
Paulina Bierzuńska, Łukasz Kaczyński, Dorota Cais-Sokolińska
48
Fermentacja pod (samo)kontrolą
Dorota Kręgiel, Ewelina Pawlikowska
52

Z życia branży

Skończą wywozić serwatkę
Adam Wita
56
Bez radykalnych zmian
Rozmowa z Jackiem Sawickim, dyrektorem Browaru w Elblągu
58
Powstanie hala. Znikną problemy
Rozmowa z Mariuszem Dudkiem, prezesem Browaru Zamkowego
60
450-latek dalej rośnie
Fotoreportaż z Browaru Zamkowego. Adam Wita
63

Utrzymanie ruchu

KultURa musi być!
Andrzej Loska
66
Podróż bez widocznego celu
Wojciech Mączyński
71
Zbieranie danych, analiza i efektywność produkcji
ifm electronic sp. z o.o.
76
Kilka godzin zamiast kilku dni
Rozmowa z Tadeuszem Turkiem, szefem utrzymania ruchu w Coca-Cola HBC Polska w Tyliczu
78
Nie tylko UTRZYMANY, ale zwiększony RUCH
Adam Wita
80

Felieton

Kto pierwszy ten lepszy… tak wygląda sytuacja polskiego piwa
Paweł Błażewicz
82
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ