Partner serwisu

3/2016

Od redakcji

Temat numeru: Woda i ścieki w przemyśle spożywczym

JAK W SIERPCU RADZĄ SOBIE ZE ŚCIEKAMI
K. Umiejewska, M. Doch, Z. Jarzębowska, D. Kilanowski
8
NIE POZOSTAŃMY OBOJĘTNI
R. Żyłka
16
ŻELAZNE NORMY STĘŻENIA
I. Kłosok-Bazan
20
WSZECHOBECNA
A. Nawirska-Olszańska
24
DEZYNFEKANT IDEALNY?
A. Włodyka-Bergier, E.Stańskowska
31

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

KILKA STRZAŁÓW W DZIESIĄTKĘ
Rozmowa z Jackiem Jantoniem, prezesem zarządu Jantoń S.A. Sp.K.
32
PIWO Z ODZYSKU
K. Kucharczyk
36
JAK ZAKORKOWAĆ BEZ KORKA?
M. Lasik-Kurdyś, G. Graczyk
44

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

CO POTRAFI CO2
J. Nasiłowska
50
KONSERWANT? NATURALNIE!
H. Antolak, D. Kręgiel
54
Z ŻURAWINĄ DŁUŻSZE ŻYCIE (PRODUKTU)
M. Dadan, A. Fijałkowska, M. Nowacka, K. Rybak, A. Wiktor
60
HYGIENEFIRST - HIGIENICZNE ROZWIĄZANIA W ODWODNIENIACH
ACO Elementy Budowlane
65

Mleczarstwo

Z MLEKIEM W PROSZKU W ŚWIAT
Ł. Kaczyński, P. Bierzuńska, D. Cais-Sokolińska
66
PATENT NA DYM
A. Wita
70
SKUMULOWANI
Rozmowa z Marią Czwojdrak, prezesem zarządu Średzkiej Spółdzielni Mleczarskiej JANA
73

Opakowania

SMACZNIE, BEZBŁĘDNIE I BEZPIECZNIE
EyeC
76
ZGODNOŚĆ ZADEKLAROWANA
M. Pawlicka
78
ZAMKNIJ X
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ