Partner serwisu

4/2016

Od redakcji

Temat numeru: Żeby produkt był bezpieczny

REKLAMACJA Z RYNKU? INFEKCJA? ALE JAK TO?
Elżbieta Żyrek
8
SZYBCIEJ, ŁATWIEJ, WIARYGODNIE...
Dorota Cais-Sokolińska
14
KONSUMENT WIE LEPIEJ
Andromeda Wróbel
18
SMAK NIEBEZPIECZEŃSTWA
Marzena Pawlicka
22
ZATRUCIA... PROSTO Z MLEKA
Elżbieta Maćkiw, Halina Ścieżyńska, Monika Stasiak
26

Browarnictwo i przemysł spirytusowy

WINO BEZ SIARKI? NIEKONIECZNIE LEPSZE
Małgorzata Lasik-Kurdyś, Ewelina Bach
30
OBLICZYĆ, BY PRZEWIDZIEĆ
Dorota Kręgiel
34

Przetwórstwo owocowo-warzywne, napoje, woda

KIEŁKI – NA ZDROWIE?
Izabela Szamrej
40
JEDNODNIOWY SOK. WIELE WYZWAŃ
Justyna Nasiłowska
45

Mleczarstwo

CIĄĆ I INWESTOWAĆ
Rozmowa z Grzegorzem Grzeszkowiakiem, prezesem zarządu Spółdzielni Mleczarskiej w Gostyniu
50
WIĘCEJ PROSZKU. MNIEJ KOSZTÓW
Adam Wita
52
JAK WYKRYĆ ZAFAŁSZOWANE MLEKO?
Dorota Cais-Sokolińska
54
JEDNA ZA DWIE
Opracowanie: Adam Wita
58

Nowoczesne technologie

INNOWACYJNE URZĄDZENIA POMIAROWE OD ENDRESS+HAUSER PRZYNOSZĄCE OSZCZĘDNOŚCI W TWOIM ZAKŁADZIE PRODUKCYJNYM
Dariusz Figiel
60
SMACZNIE, BEZBŁĘDNIE I BEZPIECZNIE
EyeC
62

Woda i ścieki

PIĘĆ MEMBRAN. JEDNA NAJLEPSZA
Ewa Puszczało
64
NOWE PRAWO WODNE NAS „ZATOPI”
Adam Wita
68
OSADY Z RADZYNIA
Grzegorz Koczkodaj
70
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ