Partner serwisu

1/2020

Od redakcji

Strategia UR w nowoczesnym przedsiębiorstwie
Wojciech Mączyński
8
Przenośniki transportowe w przemyśle spożywczym
Jacek Caban
14
Czysty jak… maszyna
Damian Żabicki
18
Okiem firm dostarczających rozwiązania
Opracowanie: Liliana Kaniuch
24
Modernizacja i planowanie remontów w wyniku analizy OEE
Krzysztof Iwaszkiewicz
28
W drodze do doskonałości
Łukasz Niemczuk, Kamil Radom
32
Demand Side Response. Sposób na obniżenie kosztów energii elektrycznej
Bożena Wróblewska
36
Wzorcowanie urządzeń pomiarowych
Patryk Żarkowski
40
Utrzymanie ruchu nastawione na niezawodność
Tomasz Lewicki
44

Prawo

Zmiany przepisów prawa żywnościowego cz. 1
Izabela Tańska
50
Reklama suplementów diety
Katarzyna Łoś
56

Nowoczesne zakłady

Nowe technologie w rozlewni
Rozmowa z Przemysławem Turskim, dyrektorem zakładu Żywiec Zdrój
60
Żywiec Zdrój bardziej technicznie
Rozmowa z Mariuszem Tatarą, kierownikiem działu technicznego Żywiec Zdrój
62
Kujawski z Brzegu
Rozmowa z Krzysztofem Urbankiem, dyrektorem ZT „Kruszwica” w Brzegu
64
Woda z Nałęczowa
Rozmowa z Arturem Młotkiem, dyrektorem operacyjnym zakładu Nestlé Waters w Nałęczowie
67
W roli głównej amerykańskie chmiele
Rozmowa z Andrzejem Kiryziukiem, właścicielem Browaru Raduga
70
Ci od jabłek
Rozmowa z Adamem Jędrzejewskim, współzałożycielem i prezesem zarządu „Braci Sadowników”
72

Woda i ścieki

Ścieki – surowce do uratowania
Małgorzata Zawilska-Rospędek
74
Drobnoustroje a jakość wody
Marta Tytko
78
Gospodarka wodno-ściekowa w Superdrob
Opracowanie: Liliana Kaniuch
82

Bezpieczny produkt

Bisfenol A. Czy należy się go obawiać?
Bartosz Kruszewski
84
Uwaga niebezpieczeństwo. Fałszywa żywność!?
Marta Stachnik, Monika Sterczyńska
88

Felieton

Wybity palec…
Paweł Błażewicz
94
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ