Partner serwisu

1/2023

Od redakcji

Żywność to produkt strategiczny
Rozmowa z Czesławem Cieślikiem, prezesem zarządu OSM w Kole
8

Temat numeru: Bezpieczny produkt spożywczy

Zasady bioasekuracji na fermie drobiu
Katarzyna Grygo-Małuj, Krzysztof Adamczyk
12
Termin przydatności do spożycia a data minimalnej trwałości
Joanna Rembecka
16
Smart Quality Control
Patryk Cieślik
22
Etyczne i zdrowe trendy w produkcji żywności w 2023 roku
Marta Stachnik
29
Napoje roślinne - silny trend w branży spożywczej
Bartosz Kruszewski
34
AICON X-RAY technologia na straży bezpieczeństwa produktów
PID Polska
38
Bakteriofagi w przemyśle spożywczym
Krzysztof Tomalik, Michał Wojciechowski, Barbara Stachowiak
40

Gospodarka obiegu zamkniętego

Gospodarka zrównoważona w browarze
Dorota Kręgiel, Monika Szymańska
48

Nowoczesne zakłady

3, 6, 9… – cenne kwasy omega
Liliana Mamczur, Aldona Senczkowska-Soroka
52

Surowce

Drugie życie wychmielin browarniczych
Aleksandra Modzelewska, Mateusz Jackowski
57
Mikrobiologiczna produkcja kwasu mlekowego z materiałów odpadowych
Magdalena Lech
61

Utrzymanie ruchu

Systemy transportu wewnętrznego
Damian Żabicki
65
Maksymalne wykorzystanie potencjału zbiorników
Marcel Koks
68

Prawo

Zmiany w podatku akcyzowym w 2023 roku
Dawid Siedlecki
70
Czy nowe prawo zrewolucjonizuje rynek opakowań?
Mikołaj Maśliński
74

Felieton

Ściekawostki ze świata nauki
Radosław Żyłka
78
ZAMKNIJ X
Strona używa plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. OK, AKCEPTUJĘ